VadeVi
Insults per publicar vídeos de vi en català a Instagram: “Paleta hablando a paletos”

Marta Clot és sommelier i una de les divulgadores de vi català que ha sabut fer-se un forat a les xarxes socials a través dels perfil Vi & Companyia. Allí, amb en Mike, parlen de vins, donen tips o comparteixen recomanacions de servei o de consum, aconseguint un dels objectius més reivindicats pel sector que és el d’apropar aquesta beguda als joves. Sigui com sigui, així ho fan a través de diversos perfils a Twitter, Instagram i també Tik Tok, on han esdevingut una de les veus catalanes que fan d’altaveu de la cultura vitivinícola d’aquí al món.

Sembla, però, que hi ha qui no està molt d’acord amb l’ús del català en les seves xarxes. I recentment el mateix perfil de Vi & Companyia es feia ressò d’una queixa precisament per la tria de l’idioma a l’hora de fer els seus posts: “Di eso mismo fuera de Catalonia a ver quién coño te entiende, a mi hasta en New York hablando español me han entendido, paleta hablando a paletos“, diu un tal @fran_hidalgo_gordo.

No content amb un primer post, Francisco Hidalgo insistia en uns posts que, per cert, es va afanyar a eliminar: “Escribe español, que se te entienda gilip*ollas, a qué mes has entendido? Tú y el 99% de la humanidad”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa