VadeVi
Interioritats de les investigacions de Codorníu, al descobert
  • CA

L’hotel Majestic de Barcelona ha acollit aquest dilluns una exhibició del treball de l’equip d’enòlegs del Grup Codorníu, format per 10 cellers, entre ells els catalans Codorníu, Scala Dei i Raimat.

Un treball de cada casa que investiga i experimenta amb els seus terrers, varietals i que després posa en comú amb la resta d’enòlegs del grup. Un coneixement compartit que els fa créixer més ràpid.

En la masterclass presentada pel sommelier i brand ambassador de la marca, Xavi Nolla, participaven 5 dels enòlegs del Grup comandats pel seu cap, Diego Pinillo, i han exposat els seus vins prestige: Bruno Colomer (Codorníu) ha explicat la sofisticació dels caves Jaume Codorníu a partir del 2007, “aturant el temps” i l’aposta per mantenir la frescor i alegria per molts anys en els seus caves, fins i tot, anys després del desgorjat. Un estil pel qual volen ser reconeguts en tota la seva línia de caves, inclòs el més nou i luxós, Ars Collecta 456 2007, que també beu d’aquest objectiu.

Ricard Rofes (Scala Dei), ha demostrar les mil cares de la garnatxa que cultiva al Priorat. Deconstruint amb 4 vins el vi Masdeu 2013, explica com s’expressa la garnatxa criada amb ciment, foudre, bóta i àmfora. I la mescla de les diferents vinificacions en diferents percentatges, són els components d’aquest gran vi del Priorat.

L’enòleg Bruno Colomer en un moment de la seva exposició. Foto: Ester Bachs

Per últim, ens proposaven un tast de reflexió, 4 vins inèdits que no estan al mercat i elaborats tal com ho feien les generacions passades, sense afegir sulfits ni químics, de manera ancestral.

Entre aquests presentaven dos vins taronges (“Orange wine”) fets amb la varietat macabeu a Scala Dei i també a La Rioja, a les Bodegas Bilbaínas. Vins que demostren com disminuir les quantitats de sulfits i mantenir la seva acidesa i estructura notablement. Dues virtuds que són valorades positivament per aconseguir futurs cupatges de nous vins del Grup.

Per acabar es van tastar un vi de garnatxa sense sulfurós de Bodegas Bilbaínas, amb una magnífica acidesa, i un cabernet sauvignon sense sulfurós de Raimat, del qual la seva enòloga Elisabet Figueras destacava que aquesta elaboració li suavitza els tanins i el fa més elegant.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa