VadeVi
Intervin 2018 serà més ecològic i posarà l’enfoc en la internacionalització
  • CA
Representants de les entitats organitzadores de la fira 2018
Representants de les entitats organitzadores de la fira 2018 davant del Palau de Pedralbes | Alimentaria

!–akiadsense–>

Les dates ja s’havien anunciat: del 16 al 19 d’abril de 2018. I aquest divendres s’ha presentat al Palau de Pedralbes el detall de les activitats i novetats de la propera edició d’Alimentària, el saló internacional d’alimentació, begudes i gastronomia que tornarà l’any que ve al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona. I en aquesta ocasió, se celebrarà conjuntament amb Hostelco, oferint la màxima oferta expositiva de la història amb més de 100.000m2 de superfície, gairebé la totalitat del recinte firal.

El sector del vi hi té com sempre el seu espai reservat. Intervin, el saló dels vins, sidres i espirituosos donarà cabuda a més de 700 cellers i firmes expositores en un espai de 15.000m2. Codorníu, Freixenet, Torres, Juvé & Camps i Grup Pons són alguns dels catalans confirmats, que compartiran superfície amb viticultors i elaboradors de diversos Consells Reguladors de l’estat espanyol i altres països de l’àmbit internacional.

Intervin incidirà especialment en oferir als expositors les millors oportunitats per obrir-se a nous mercats. J. Antonio Valls, director general d’Alimentaria Exhibitions, emfatitzava durant la presentació que es convidarà a més de 300 compradors d’àmbit internacional, entre els quals, d’europeus, però també d’Estats Units i la Xina -dos dels grans mercats amb major potencial pel que fa al consum del vi- perquè puguin conèixer de primera ma aquest sector “clau i de gran magnitud”, en paraules de Valls, com és la indústria vitivinícola. A més, el fet de coincidir amb la fira Hostelco també ha de permetre als expositors descobrir noves oportunitats de penetració al canal de la restauració i l’hostaleria.

Una altra de les novetats de la propera edició té a veure amb els vins ecològics. En línia al que consideren una de les tendències actuals del consum actual, se’ls donarà més protagonisme i quedaran agrupats en un mateix pavelló, i donaran cabuda també a la cinquena edició del Vinum Nature –VN BCN’18, la trobada professional de vins ecològics, biodinàmics i naturals de producció orgànica certificada.

D’altra banda, i per segon any, repetirà el Vinorum Think, un espai dedicat a la reflexió, divulgació i negoci al voltant del vi i la seva relació amb la gastronomia i que comptarà amb la presència, entre d’altres, de lac crítica i periodista del vi, Jancis Robinson; Nick Lancer, crític i consultor gastronòmic col·laborador del Financial Times; i Eric Asimov, crític de vi al The New York Times.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa