!–akiadsense–>
El sector del vi hi té com sempre el seu espai reservat. Intervin, el saló dels vins, sidres i espirituosos donarà cabuda a més de 700 cellers i firmes expositores en un espai de 15.000m2. Codorníu, Freixenet, Torres, Juvé & Camps i Grup Pons són alguns dels catalans confirmats, que compartiran superfície amb viticultors i elaboradors de diversos Consells Reguladors de l’estat espanyol i altres països de l’àmbit internacional.
Intervin incidirà especialment en oferir als expositors les millors oportunitats per obrir-se a nous mercats. J. Antonio Valls, director general d’Alimentaria Exhibitions, emfatitzava durant la presentació que es convidarà a més de 300 compradors d’àmbit internacional, entre els quals, d’europeus, però també d’Estats Units i la Xina -dos dels grans mercats amb major potencial pel que fa al consum del vi- perquè puguin conèixer de primera ma aquest sector “clau i de gran magnitud”, en paraules de Valls, com és la indústria vitivinícola. A més, el fet de coincidir amb la fira Hostelco també ha de permetre als expositors descobrir noves oportunitats de penetració al canal de la restauració i l’hostaleria.
Una altra de les novetats de la propera edició té a veure amb els vins ecològics. En línia al que consideren una de les tendències actuals del consum actual, se’ls donarà més protagonisme i quedaran agrupats en un mateix pavelló, i donaran cabuda també a la cinquena edició del Vinum Nature –VN BCN’18, la trobada professional de vins ecològics, biodinàmics i naturals de producció orgànica certificada.
D’altra banda, i per segon any, repetirà el Vinorum Think, un espai dedicat a la reflexió, divulgació i negoci al voltant del vi i la seva relació amb la gastronomia i que comptarà amb la presència, entre d’altres, de lac crítica i periodista del vi, Jancis Robinson; Nick Lancer, crític i consultor gastronòmic col·laborador del Financial Times; i Eric Asimov, crític de vi al The New York Times.