VadeVi
Investigadors de l’Autònoma, la Pompeu Fabra i la UCLM demostren que el vi pot prevenir l’alzheimer
  • CA

!--akiadsense-->

El grup d’investigació de Neuroquímica de la Universitat de Castella-La Manxa ha elaborat un estudi amb les Universitats Pompeu Fabra i Autònoma de Barcelona que demostraria els efectes beneficiosos del resveratrol, present al vi negre, en la prevenció de malalties com l’alzheimer.

Els experts han comprovat que el resveratrol actua sobre els recepctors que recullen el missatge de de les molècules encargades de dir-li al cervell què ha de fer per desenvolupar accions com pensar, parlar, entendre, aprendre o memoritzar.

“El resveratrol és capaç d’actuar en el cervell de manera similar a les molècules missatgeres naturals de la cèl·lula, pel que pot contribuir a paliar els efectes de degeneració i mort cel·lular que es produeix a les neurones del cervell de les persones que pateixen alzheimer” explicava Mairena Martín, una de les autores de l’estudi.

De fet un primer estudi realitzat amb mostres de cervell de pacients que havien mort patint aquesta malaltia va demostrar que l’adenosina i els seus receptors cel·lulars estaven afectats en aquestes mostres.

Ara en l’estudi que s’ha publicat a la revista ‘Free Radical Biology & Medicine’ s’ha observat que que el resveratrol podria evitar aquesta alteració i per tant, contribuir a que no es desenvolupi l’alzheimer.

Sobre el consum d’aquesta mol·lècula, Martín comentava que el vi negre és molt ric en substàncies antioxidants, entre elles polinfenols com el resveratrol. A més a més, afegeix que aquestes molècules redueixen i fins i tot bloquegen l’estrés oxidatiu que està relacionat amb moltes patologies com les cardiovasculars, les neurodegeneratives o el càncer.

Per tot això, apunta “un consum moderat de vi s’ha considerat saludable i de fet s’inclou a la dieta mediterrània. El vi és una beguda fermentada de baixa graduació alcohòlica i té molècules que podrien contrarrestar els efectes nocius dels radicals lliures responsable de l’estrés oxidatiu de l’alcohol”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa