!--akiadsense-->

Bodegas Bilbaínas, abans propietat del Grup Raventós Cordorníu i ara de Henkell, lidera un projecte de I+D amb la col·laboració de l’Institut de Recerca i Teconologia Argroalimentària de la Generalitat de Catalunya, l’IRTA.

La inicitaiva ‘Quality Wine’, es basa en la creació d’una aplicació informàtica que relaciona factors del clima, el sòl i la vinya per prendre decisions estratègiques a nivell operatiu durant la verema. Es tracta d’una eina informàtica que permet establir rangs de qualitat del raïm segons la seva procedència i les condicions específiques de la campanya. Així és possible la posterior assignació d’un destí de vinificació i tipus de vi, amb un mes i fins i tot amb un mes i mig abans de l’inici de la verema.

Aquesta iniciativa que h estat cofinançada pel Centre de Desenvolupament Teconòlgic Industrial i fons FEDER de la Unió Europea va començar al 2016 i s’ha desenvolupat durant tres campanyes vitivinícoles consecutives amb l’objectiu d’establir un model predictiu de qualitat per millorar el procés productiu durant la verema.

D’aquesta manera, aquesta aplicació ha simplificat el procés de presa de dades a la vinya, la classificació del raïm lliurat al celle, la planificació i l’organització dels recursos disponibles. A més a més, mitjançant el seu ús, l’equip de Bodegas Bilabñians ha aconseguit anticipar el volum de vi de la campanya per tipologies i qualitats. Així mateix s’ha desenvolupat un protocol empíric i informatitzat que ha facilitat la predicció de la quantitat i qualitat del raïm en parcel·lel concretes del celler, considerant els factors de pronòstic climàtic i el tipus de retenció d’aigua a la terra.

Aquestes avenços i solucions han quedat simplificats i integrats en el model desenvolupat per Quality Wine, una eina senzilla i intuitiva per a que la major part del personal tècnic del celler ho pugui utilitzar en les seves rutines de treball sense ajut de personal extern a l’empresa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa