VadeVi
Els IV Premis Torres & Earth tornen a reconèixer la lluita contra el canvi climàtic
  • CA
Miguel A. Torres durant l’entrega dels Premis Torres&Earth 2019 | Família Torres

!–akiadsense–>

Família Torres ha anunciat els IV Premis Torres & Earth 2020, que reconeixen el compromís d’empreses, persones i territoris enfront del canvi climàtic. Els premiats són tres proveïdors del celler que han reduït considerablement les seves emissions de CO2, contribuint a minimitzar els efectes de l’escalfament global –XPO Logistics, Fundación Privada Ilersis i el viticultor Robert Ferrando– a més de la província de Màlaga com a territori considerat exemplar en matèria mediambiental pel seu projecte Málaga Viva, i del programa televisiu Aquí la Tierra per conscienciar a la societat sobre el canvi climàtic i les seves conseqüències. Miguel A. Torres, president de Família Torres i del comitè dels Premis Torres & Earth, comenta: “La descarbonització del sector del vi i de l’economia en general només és possible amb la implicació de totes les empreses, administracions i persones; afortunadament, cada cop hi ha més consciència mediambiental però encara queda molt per fer. Els Premis Torres & Earth ens permeten donar visibilitat i distingir a aquells que actuen activament per frenar l’escalfament global. Vull agrair i felicitar els premiats d’aquesta quarta edició pel seu ferm compromís ambiental”.

Família Torres ha concedit el Premi Torres & Earth a XPO Logistics, proveïdor líder mundial de solucions de transport i logística, pel seu continu compromís amb la sostenibilitat i ha valorat especialment l’aposta que fa la companyia per fer més eficient el transport i reduir el combustible mitjançant la tecnologia i solucions innovadores; la incorporació de vehicles de combustible alternatiu a la seva flota; les polítiques d’estalvi energètic i l’ús d’energia elèctrica 100% renovable certificada. A més, XPO Logistics ha estat nomenada recentment sòcia de la cadena de subministrament Green 75 per cinquè any consecutiu per la revista Inbound Logistics. La Fundació Privada Ilersis, entitat lleidatana de caràcter social per a persones amb discapacitat intel·lectual o en risc d’exclusió social i proveïdor de Família Torres de caixes de fusta, també ha rebut el reconeixement Torres & Earth. El comitè dels premis ha valorat especialment la reducció del 25% de les emissions de CO2 respecte al 2014; l’eficiència en el consum d’aigua i energia gràcies a la instal·lació de limitadors d’aigua a les aixetes, nous tancaments de les finestres i il·luminació LED; la contractació d’energia 100% renovable i el manual de bones pràctiques dins del Sistema de Gestió Ambiental (ISO 14001). Finalment, en la categoria de proveïdors, també ha rebut el premi Torres & Earth el viticultor Robert Ferrando, de Sant Martí Sarroca al Penedès, per utilitzar un ramat d’ovelles a les seves vinyes ecològiques que l’ajuden a realitzar la poda en verd, mantenir la coberta vegetal i fertilitzar el sòl de manera natural, reduint així l’ús del tractor; per recollir aigua de pluja per als tractaments i per minimitzar el consum elèctric.

Família Torres també ha volgut reconèixer els esforços de la Diputació de Màlaga per fer d’aquesta província un exemple de sostenibilitat i respecte cap el medi ambient, gràcies al projecte Málaga Viva, que contempla des del 2016 un ambiciós conjunt d’actuacions per lluitar contra el canvi climàtic. Entre aquestes actuacions, s’inclou el projecte de reforestació i recuperació d’espais i zones verdes ‘Un milió d’arbres’. A la categoria de Divulgació, el Premi Torres & Earth ha recaigut en el programa Aquí la Tierra de TVE, presentat per Jacob Petrús, per parlar d’una manera amena, des de fa sis anys i en horari de màxima audiència, de temes mediambientals i de com afecten el clima i els fenòmens associats a les persones, animals i al planeta en general, contribuint a crear consciència social.

Torres & Earth és el projecte ambiental que va posar en marxa Família Torres el 2008, quan va ser conscient dels efectes del canvi climàtic a la viticultura. Des de llavors, ha destinat importants esforços i recursos per adaptar-se i reduir la seva petjada de carboni. El 2019 va reduir un 30% les seves emissions de CO2 per ampolla en tot el seu abast, des de la vinya al consumidor, respecte al 2008. El seu objectiu és arribar al 55% de reducció d’emissions el 2030 i convertir-se en un celler de zero emissions abans del 2050. A més d’entregar els premis Torres & Earth, Família Torres busca la implicació en la lluita contra el canvi climàtic del sector a nivell global a través del grup International Wineries for Climate Action, creat el 2019 juntament amb Jackson Family Wines i integrat actualment per vuit cellers de tot el món.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa