VadeVi
Ja hi ha cava per brindar pel sí l’1 d’octubre
  • CA

El Parlament de Catalunya i el Govern han donat l’empara legal per a la convocatòria del referèndum d’autodeterminació de Catalunya del proper 1 d’octubre. Aquell dia, els catalans i catalanes respondran a la pregunta “Voleu que Catalunya sigui un estat independent en forma de república?”. Si la resposta majoritària és un ‘sí’, milers de catalans potser voldran celebrar-ho amb cava. I tindran l’oportunitat de fer-ho amb “un cava subversiu”. Així descriu Ramon Carner, president de la Xarxa d’Establiments amb Consciència Nacional, el cava que ha dissenyat amb el lema “Sí, la victòria és nostra. Catalunya nou Estat d’Europa”.

Com explica Carner a Vadevi.cat, es tracta “d’un cava brut nature produït en una cava familiar de Sant Sadurní d’Anoia, un cava de molta qualitat que de ben segur que complirà les expectatives dels catalans del sí”. S’ha fet una producció de 3.500 ampolles, però Carner té previst posar més unitats a la venda si hi ha demanda.

“Des de la Xarxa d’Establiments amb Consciència Nacional tenim l’objectiu d’enfortir la consciència nacional dels catalans, portant a taula i per compartir un comportament emocional d’orgull, que vehiculem a través de les begudes. I el cava del referèndum n’és un clar exemple. Ja ho vam fer amb el 9N, o ho farem sempre que hi hagi un fet històric”, aclareix el president de la XECNA.

La Cola Catalana, la cervesa Planeta Catalonià, el Whisky Jaume I, el Cava 2014, la ratafia Pau Claris, el Desperta Ferro… “No podíem deixar passar l’1 d’octubre”, assegura Ramon Carner, orgullós d’haver posat el gra de sorra a taula “en la construcció nacional des de l’any 2006”.

On es pot comprar el cava del referèndum?

A través d’Internet, al web del xecna, però també en diversos establiments que comercialitzen els productes de la Xarxa -a la Boqueria de Barcelona, per exemple-, i perquè tots els catalans hi tinguin accés, hi haurà una parada específica a la Fira d’Entitats que organitza Òmnium Cultural durant la Diada al passeig de Lluís Companys. Allà es podran comprar dues ampolles per 15 euros.

El cava del referèndum vol ajudar a aconseguir la victòria del Sí, i per això fem una crida a consumir-lo des d’ara i fins que arribi el dia de votar, sense por”, conclou Ramon Carner. “Ha arribat l’hora de la democràcia i la llibertat de Catalunya, i aquest cava és només una petita aportació a un procés perquè Catalunya recuperi les seves lleis i constitucions i torni a ser un Estat d’Europa amb tots els seus deures i drets”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa