VadeVi
Ja hi ha finalistes al certamen de poesia musicada del celler Vall Llach
  • CA
Dimarts dia 10 es donarà a conèixer el guanyador del certamen de poesis musicada que organitza el celler Vall Llach
Dimarts dia 10 es donarà a conèixer el guanyador del certamen de poesis musicada que organitza el celler Vall Llach

!--akiadsense-->

Pau Alabajos, Marala, Juan Valderrama, Feliu Ventura i Vienna són els finalistes del Premi Miquel Martí i Pol en el marc del certamen Terra i Cultura impulsat per Lluís Llach i el Celler Vall-Llach. El Premi Miquel Martí Pol s’atorga a la millor poesia musicada en català publicada el darrer any –del 12 de setembre del 2019 a l’11 de setembre del 2020–, i també s’obre a les composicions inèdites presentades al certamen. El guardó dotat amb 1.000 euros i una escultura de Josep Bofill, es farà públic el proper dimarts 10 de novembre a les 12.30. Els poetes més adaptats han estat Enric Casasses, Pepe Sales i Joan Salvat-Papasseit d’un total de prop de 400 cançons inèdites.

El temes finalistes són ‘Vuit de març’ de Maria-Mercè Marçal a càrrec de Pau Altabajos interpretada amb Gemma Humet, Meritxell Gené i La Marta Rius; ‘Cançó’ de Miquel Martí i Pol a càrrec de MARALA (Selma Bruna); ‘Podries’ de Joana Raspall a càrrec de Juan Valderrama i Rubén D. Levaniegos interpretada amb Maria del Mar Bonet i Las Migas; ‘Sàpigues, company’ de Pere Quart a càrrec de Feliu Ventura i ‘Mort petita’ de Vicent Andrés Estellés a càrrec de Vienna.

El jurat de la tretzena edició del Premi Miquel Martí i Pol del Certamen Terra i Cultura 2020, patrocinat pel Celler Vall Llach, ha nominat els finalistes elegits d’entre un total de més prop de 400 cançons publicades i inèdites amb musicacions de poetes en català.

Tot i el període de confinament, en el període de convocatòria 2018-19 s’han presentat i enregistrat almenys 388 adaptacions de poemes en català. Els poetes més musicats han estat Enric Cassasses (22), Pepe Sales (20), Joan Salvat-Papasseit (18), Miquel Martí i Pol (14) i Vicent Andrés Estellés (11).

El jurat presidit per Lluís Llach i del qual formen part Sílvia Bel (actriu i rapsoda), Eduard Escoffet (poeta i promotor cultural), Lluís Gendrau (director editorial del Grup Enderrock, Ramon Muntaner (músic i director de la SGAE a Catalunya i Balears) i Josep Roca (sommelier del Celler de Can Roca) es reunirà aquest dissabte per fer la deliberació via telemàtica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa