Copes de vi escumós

Aquest dimarts 1 de juliol, al Ple ordinari del Consell Regulador de la DO Penedès es van aprovar per unanimitat modificacions importants a la normativa dels vins i escumosos de la DO Penedès.

El que despertava més expectació i que més esperaven els elaboradors, era el nom amb el que es designaran aquest tipus de vins. Després de temps de treballar-hi i d’un estudi realitzat per experts i assessors externs, s’ha determinat i aprovat Clàssic Penedès com a marca pels escumosos d’aquesta denominació d’origen, destacant les connotacions de territori i mètode d’elaboració. La nova marca ja ha estat registrada a nivell europeu.

Altres modificacions que afecten al nou reglament dels escumosos, que ha estat dissenyat per a impulsar aquesta categoria de producte, són l’obligatorietat que aparegui l’any de degollat i l’anyada de verema a l’etiqueta i per així “donar autenticitat al producte”, segons el comunicat de la DO. A més a més, a l’etiqueta només hi podran aparèixer aquelles varietats de raïm considerades pròpies. Les varietats foranes hauran d’anar a la contraetiqueta, però en cap cas n’hi podrà haver davant i darrera, sinó o davant o darrera.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa