VadeVi
JARC fa festa per celebrar el seu 25è aniversari
  • CA

Aquest cap de setmana, socis i fundadors de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya, JARC, ha celebrat una gran festa en honor al seu 25è aniversari. I ho feia reivindicant d’alguna manera el valor del treball dut a terme al llarg d’aquest quart de segle, sempre amb l’objectiu de “treballar per tothom i amb les altres organitzacions, amb rigor, sense oportunisme ni demagògia, aprofundint en els valors propis del nostre sector”.

Amb aquestes paraules intervenia Narcís Torrentó, el primer president de l’entitat, qui també compartia que en el transcurs de la seva trajectòria, l’entitat ha volgut “defensar l’agricultura i ramaderia professional, encapçalada per petites i mitjanes empreses, sovint familiars”, i sempre ho ha fet “amb un tarannà apolític i negociador“.

L’actual responsable de l’associació agrària, Joan Carles Massot, incidia per la seva banda en la importància de treballar per a garantir el relleu generacional, i aconseguir que es doni major suport als joves, “el garant de la nostra sobirania alimentària”. En aquest sentit, garantir uns preus adequats per als productors és una condició sine qua non, apuntava.

Nova realitat climàtica

Entre els reptes actuals, Massot també destacava que agricultors i ramaders s’estan adaptant a la nova realitat climàtica i en aquest sentit, JARC apuntava que continuarà lluitant perquè es millorin les condicions de les assegurances agràries. Paral·lelament, deien, “caldrà donar suport a les inversions en sistemes per combatre fred i calor i cultivar noves varietats més resistents; i també caldrà impulsar la fertilització orgànica, que és un subproducte de proximitat que pot reduir la dependència dels fertilitzants químics”.

El president actual ha afegit que “per ser més sostenibles, però també més independents, de circumstàncies com l’actual haurem d’incorporar energies renovables”. “Des de JARC”, deia, “sempre hem apostat per la formació i la innovació per ser més rendibles i eficients. Ara en el cas de l’aigua, no tenim elecció, modernitzar el reg és una necessitat cada dia més vital”.

Homenatge als fundadors de l’entitat | Foto: JARC

Homenatge als fundadors

L’organització va retre també un sentit homenatge als fundadors de l’organització, Narcís Torrentó, el seu primer president; Josep M. Jové, nomenat president territorial de Lleida i posteriorment nacional, el 2005; Pere Ferrer, president de la territorial de Girona; Sergi Vives, que va ser el primer president de JARC Tarragona i Joan Biosca, que va ostentar també aquest càrrec, i també va ser representant de les Terres de l’Ebre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa