VadeVi
JARC demana prioritzar les persones que viuen del camp a l’hora de distribuir ajuts
  • CA

Aquesta setmana Joan Carles Massot, president de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC), acompanyat per diversos membres de l’entitat agrària s’han reunit amb els màxims representants del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural per defensar. que cal centrar el suport en les persones que es dediquen de forma principal a l’activitat agrària i crear així un model d’agricultura professional format per petites i mitjanes empreses amb arrelament territorial.

Durant la reunió, l’entitat va demanar a Jordà que defensés aquest model durant la reunió de la Conferencia Sectorial de Agricultura que es celebra entre comunitats autònomes i l’estat per definir la PAC 2023-2027. L’entitat també defensa que els sectors que estan exclosos dels ajuts directes de la PAC (fruita dolça, cítrics, vinya, horta, conill, entre d’altres) hi siguin inclosos. Considera que la proposta d’accedir-hi a través dels drets de la Reserva Nacional s’ha d’analitzar per veure si realment permetrà arribar a tots els productors professionals.

D’altra banda, per tal d’incentivar la fertilització orgànica, l’entitat proposa un nou eco-esquema, que bonifiqui tots aquells agricultors que compleixin amb l’agricultura de precisió en la gestió de nutrients, i que fertilitzin amb un 30% d’adob orgànic com a mínim. D’aquesta manera, s’aprofita un subproducte com són fems i purins, i es disminueix l’ús de fertilitzants minerals, beneficiant indirectament al sector ramader.

Jordà es va comprometre a garantir que el sector agrari tindrà un pes important dins del DACC. L’organització agrària veu amb bons ulls la voluntat de la conselleria d’incrementar el pressupost autonòmic adreçat al sector agrícola i ramader, però es manté expectant respecte a la concreció, que es farà al setembre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa