VadeVi
El Jardí dels Sentits busca finançament per construir una bassa ecològica
  • CA
Les vinyes del Jardí dels Sentits
Les vinyes del Jardí dels Sentits | Youtube

!--akiadsense-->

“La bassa és la peça que ens feia falta a la finca”, diu Blanca Ozcariz al vídeo de presentació d’aquest projecte de microfinançament que aquesta setmana s’ha obert al públic. L’enòloga, responsable del celler El Jardí dels Sentits explica a Vadevi que “després de tants anys de sequera i de veure com es perdia l’aigua de pluja van pensar en la possibilitat de construir una bassa a la finca de Lavern, a l’Alt Pênedès. Això ens permetria recollir l’aigua de pluja que la podríem utilitzar per regar les parcel·les que són més de secà”. A més a més, en el projecte està previst que a les vores de la bassa s’hi plantin espècies autòctones de la zona com canyís o lliris d’aigua per així propiciar no només una major diversitat de flora sinó també de fauna.

La voluntat d’Ozcariz es poder fer una bassa el més “ecològica i natural possible, que les argiles de la mateixa finca compactades siguin les que facin de fons de la bassa per així evitar la utilització de materials artificials”. Per fer-ho es necessiten 6.500 euros que són els que s’estan recaptant a través de petites aportacions. A canvi, els micromecenes rebran, en funció de la seva aportació, lots de vins, classes presencials enmig de la vinya sobre enologia, tastos privats de vins, etc.

El Jardí dels Sentits té la certificació ecològica de les seves vinyes des de l’any 2014 i també estan introduint preceptes de la biodinàmica. “El pare de la biodinàmica, Rudolf Steiner, diu que tota finca o granja hauria de tenir la seva pròpia bassa o fons d’aigua per abastir-se i així equilibrar la diversitat d’energia, de flora i de fauna” assegura Ozcariz.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa