El Most, Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava, que se celebrarà del 2 al 12 de novembre al Penedès i al Priorat, premiarà dues personalitats del setè art català. Es tracta de Jaume Figueras, periodista cinematogràfic de dilatada, reeixida i reconeguda trajectòria, entre d’altres al mític programa Cinema 3; i Francesc Orella, actor conegut darrerament pel seu paper de Merlí que compta amb gairebé 40 anys d’èxits de la mà de directors com Pere Portabella, Ventura Pons, Mar Coll o Fernando Gómez Molina, entre molts altres.

Figueras rebrà el guardó d’honor –que l’any passat van rebre Josep Maria Benet i Jornet i Pere Roca– durant la gala d’inauguració que tindrà lloc el dia 2 de novembre, mentre que Orella serà guardonat a la cloenda, el 12 de novembre. Totes dues gales seran conduïdes per l’actriu Anna Ycobalzeta, que també forma part del repartiment de Merlí. A la seva filmografia hi figuren multitud de sèries i pel·lícules: Porca Misèria, Ventdelplà o Polseres vermelles a televisió i La nit que va morir Elvis o La mosquitera al cinema. Per la seva banda, la periodista Ruth Troyano, presentarà la gala del vi del divendres 3.

Jurat Collita i Jurat Brot

Els jurats de les seccions competitives Collita i Brot estaran formats, com és ja habitual, per diversos professionals del cinema i el vi.

A la secció Collita,dedicada a títols sobre la vinya, el vi i el cava, els jurats seran Damià Serrano, expert en enoturisme i responsable del Laboratori de Turisme de la Diputació de Barcelona; Anna Vicens, presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers; Judith Colell, directora de cinema i membre de la junta de les acadèmies de cinema catalana i espanyola; la mateixa Ruth Troyano i Imma Merino, crítica de cinema a mitjans com El Punt Avui o La Vanguardia i docent a la Universitat de Girona i la Pompeu Fabra.

Per la seva banda, a la secció Brot, dedicada a curtmetratges, el jurat el formen l’actriu de cinema i televisió Anna Barrachina, el programador cinematogràfic Sergio Morera i el crític i locutor Alfons Gorina (La finestra indiscreta).

Nou comentari