Javier Pagès, de Codorníu, és el nou president de la DO Cava

Després de dues votacions per aconseguir la majoria absoluta, Pere Bonet ja té relleu en una elecció en la que hi participaven 4 candidats

El director general de Codorniu, Javier Pagès

El director general de Codorniu, Javier Pagès | Margalida Ripoll

Javier Pagès, CEO del Grup Codorníu Raventós i Vicepresident de la Federació Espanyola del Vi, és des d’aquest migdia el nou president del Consell Regulador del Cava. En una primera votació entre els 12 vocals que conformen el nou consell regulador, cap dels candidats ha aconseguit els 7 vots necessaris per obtenir la presidència. Ha fet falta una segona volta en la que finalment Pagès, que ja sortia amb els 5 vots dels elaboradors que estan a l’Iinstitu del Cava, ha estat escollit.

Tant en la primera com en la segona volta, els vots han quedat repartits entre el director general de Codorníu i Xavier Farré, el primer candidat que es presentava a president del sector de productors. Maria Rosa Giró i Josep Graells que també optaven a la presidència no han obtingut cap vot i finalment s’ha escollit Xavier Farré com a vicepresident que, d’aquesta manera, repeteix en el càrrec.

Just després de conèixer la notícia, Pagès ha assegurat que inicia aquesta nova etapa “amb orgull, convicció i compromís” i que “és un repte il·lusionant prendre el relleu de l’última presidència, que ja va assentar les bases de la construcció del prestigi del sector del cava”. “El meu compromís passa per treballar al costat de tots els representants del mercat: viticultors, cellers, cooperatives i institucions, per seguir potenciant el valor del cava i situar-lo en la primera línia de qualitat que li correspon, entre els millors escumosos del món”, ha conclòs.

Així les coses, Pagès serà qui haurà de liderar una denominació d’origen que està vivint un moment convuls: ha vist com les dues empreses del sector, Codorníu i Freixenet, han quedat en mans estrangeres; així com l’aparició de la nova marca Corpinnat, que aposta per un cava premium i de territori, i també amb els intents de millorar la imatge del cava arreu del món. Un secor dividit que comença ara una nova etapa.

Comentaris

    Josep 28 d'Agost de 2018 15:01
    Javier ?
    mANEL 29 d'Agost de 2018 6:45
    Ja no compro cava de traidors, a Catalunya sobren petites bodegues que fan un cava exelent.

Nou comentari