La Força d'un destí. Jean Leon

!--akiadsense-->

Jean Leon va tenir una vida de pel·lícula. I ha estat l’escriptor i periodista Martí Gironell qui ha decidit immortalitzar-la en les pàgines de la seva última novel·la, ‘La força d’un destí’ (Grup 62), guanyadora del Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull i disponible, ja a les llibreries de tot Catalunya en català i des d’aquest dimarts dia 6 de març en castellà.

Aquesta és la culminació d’un procés que va començar fa tres anys, quan Gironell va descobrir la història d’aquest personatge mentre assaboria una copa de Jean Leon Vinya Le Havre Cabernet Sauvignon Reserva. Jean Leon el va captivar i en va voler fer una novel·la. ‘La força d’un destí’ explica la història d’un home que va revelar-se contra tot allò establert per perseguir i complir els seus somnis envoltat de personatges secundaris de luxe.

La portada del llibre retrata un James Dean en blanc i negre, amb lletres daurades que s’inspiren en el Hollywood dels anys ’50. Perquè va ser a Hollywood, i amb el cèlebre actor, que Jean Leon va fer realitat el seu primer somni: inaugurar un restaurant que en poc temps es convertiria en el local de moda de l’època, freqüentat per personatges com Paul Newman o Marilyn Monroe. El segon somni es va materialitzar anys més tard, quan va arribar al Penedès i el 1963 va fundar un celler per fer-hi vi de qualitat.

Segons Gironell, aquesta novel·la “permet conèixer una època i una societat i recrear com es vivia realment en aquella època”. La història comença amb la fugida de Ceferino Carrión, que era el nom real de Jean Leon, de l’Espanya franquista, i recrea les aventures que va viure quan va arribar a Nova York, on va canviar la seva identitat per convertir-se en ciutadà nord-americà, i quan es va instal·lar a Hollywood, on es va envoltar de les grans estrelles del cine dels anys ’50 i ’60, treballant primer al restaurant de Frank Sinatra fins que va obrir el seu propi restaurant, La Scala. El llibre culmina amb la creació del celler Jean Leon al Penedès, que avui dirigeix Mireia Torres.

La novel·la ‘La força d’un destí’ està plena “d’anècdotes al voltant de la gastronomia i el vi portades al terreny de la novel·la i la ficció”, segons explica el seu autor. És, en paraules de Gironell, una història que “et fa somiar tocant de peus a terra”.

Nou comentari

Comparteix