VadeVi
Josep Moscardó il·lustra la nova anyada de Jean Leon Gran Reserva Vinya La Scala 2012
Jean Leon amb el seu nou disseny

Jean Leon treu al mercat l’anyada 2012 del seu Gran Reserva Vinya La Scala, un vi negre de cabernet suvignon que s’elabora només aquells anys en que la verema és excepcional. Certificat com a ‘Vi de Finca’, aquest és el més emblemàtic d’aquest celler del Penedès, un vi que ret homatge a l’art a través de la seva etiqueta. El pintor postmodernista Josep Moscardó és l’encarregat d’il·lustrar aquesta nova anyada de Vinya La Scala, amb una obra que evoca el temps en què Jean Leon i la seva família van viure a Barcelona.

L’artista barceloní, captura com si fos una instantània, la quotidianitat urbana del Parc Güell, una de les estampes més emblemàtiques de Barcelona, en una obra colorista però envoltada de cert aire nostàlgic on predominen els colors ocres, i terra, els violacis acerats i blaus que realcen el mar Mediterrani. Moscardó plasma aquí la poètica de la quotidianitat, convertint aquesta nova anyada en una obra d’art exclusiva. El vi es presenta en un estoig de fusta decorat també amb l’obra de Moscardó.

Del Jean Leon Vinya La Scala Cabernet Sauvignon Gran Reserva 2012 se n’han fet només 6.043 ampolles. El vi s’envelleix en bótes de roure francès i amercià durant 24 mesos i en ampolla durant un mínim de 3 anys. L’anyada 2012 es va cracteritzar per la falta de precipitacions durant el cicle vegetatiu de la vinya i un petit període de pluges a l’agost que va afavorir una correcta maduració.

Aquest va ser el primer vi elaborar majoritàriament amb cabernet sauvignon de tot l’Estat, l’any 1971. Des de 1979 cada nova anyada es vesteix amb l’obra d’un artista reconegut, com Josep Maria Guinovart, al 96, Waltaraud Maczasseck al 2001, Jose Ma Subirats al 2003, Josep Martí Bofarull al 2007, MOdest Cuixart al 2009 i Javier Mariscal al 2011.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa