Les eines preparades pel showcooking de Quim Casellas a Jean Leon
Les eines preparades pel showcooking de Quim Casellas a Jean Leon | M.R.F.

!--akiadsense-->

Havia de ser art i va ser més. Va ser passió, somriures, complicitat i bon humor. El celler Jean Leon ha apostat en la sisena edició del seu ViArt per la gastronomia creativa, una forma d’art efímer que va complir amb les espectatives d’aquest esdeveniment.

El gran protagonista va ser Quim Caselles que va omplir aquest divendres de la cuina amb una estrella Michelin del seu restaurant Casamar a Llafranc, però també de la passió amb el que el xef transmet la seva feina.

L’acte el va conduir el sommelier Sergi Castro, que va ser l’encarregat de la primera part en què Casellas va mostrar com cuina pero també ho va explicar amb molt d’humor. Sense perdre la rigorositat en cap moment, i talment com si fos un showman va explicar la seva trajectòria i els seus inicis i des de la màxima humilitat el procés per arribar a tenir una estrella Michelin.

Quim Casellas cuinant i explicant la seva feina al ViArt
Quim Casellas cuinant i explicant la seva feina al ViArt | M.R.F. !--akiadsense-->

Casellas va explicar la seva cuina, i per extensió la cuina de l’Empordà fent un paral·lelisme constant amb el Penedès i amb els vins de Jean Leon. I no hi van faltar les anècdotes. Més de 12 anys després d’haver-se decidit per la cuina, “era un mal estudiant”, explica rient i després d’haver après amb els millors cuiners de Catalunya, finalment va arribar el seu moment. I el missatger va ser, ni més ni menys, Joan Roca, del Celler de Can Roca.

L’entusiasme del xef de Casamar, es va transmetre al sopar posterior, en el que es van servir fins a 16 plats maridats amb els bo i millor del celler: MS-18, la Malvasia de Sitges de les edicions limitades, el chardonnay de Vinya Gigi i el cabernet sauvingons de Les Havres, un dels cabernets més vells de Catalunya.

El sopar del ViArt de Jean Leon
El sopar del ViArt de Jean Leon | M.R.F.

!--akiadsense-->

Per Mireia Torres, amfitriona del ViArt, “Jean Leon era una persona molt creativa, trencadora amb els motllos de l’època, era un visionari i per això mateix també era un artista”. I més enllà de tot, explica, “el vi també és una forma d’art, una combinació entre la ciència i la intuició i la percepció de cada una de les persones que l’elaboraren”.

En aquesta sisensa edició del ViArt que va aplegar prop de 50 persones, entre els assistents hi havia un convidat d’excepció, Jean Leon Júnior, fill del creador del celler. Discretament i enmig de la resta dels assitens, va seguir amb atenció, amb la seva família, les explicacions de Casellas.

Jean Leon Jr entre els assistents del Vi Art 2019
Jean Leon Jr entre els assistents del Vi Art 2019 | M.R.F. !--akiadsense-->

Explicava en declaracions a Vadevi, que recorda quan de petit passava els estius a Torrelavit enmig de les oliveres que encara donen la benvinguda al celler. “Només vinc cada dos anys a Catalunya, però sempre és un plaer retrobar-me amb la meva infantesa i amb el que va construir el meu pare”, afirma.

Jean Leon

!--akiadsense-->

El ViArt de Jean Leon s’ha dedicat a la pintura, a la música i al cinema entre d’altres. Totes aquestes disciplines lligades sempre a la figura de l’impulsor del celler.

Nou comentari

Comparteix