VadeVi
Surt al mercat el nou vi experimental de Jean Leon
CF-15 segon vi experimental de Jean Leon
CF-15 segon vi experimental de Jean Leon

!--akiadsense-->

Jean Leon continua apostant per la seva línia de vins experimentals i ho fa ara amb el llançament d’un 100% cabernet franc, CF-15, el primer monovarietal d’aquesta varietat que elabora el celler del Penedès. CF-15 és un vi exclusiu, d’edició limitada – s’han produït 2.018 ampolles – i certificat com a ecològic.

Aquest cabernet franc s’ha elaborat a partir d’una selecció de vinyes velles de més de quaranta anys, plantades mitjançant el sistema de conducció de poda Guyot en un sòl argilós calcari a 260 metres d’altitud i veremades el 2015. Ha envellit durant un mínim de 12 mesos en bótes de roure francès, el que li ha conferit, segons el celler, detalls de fruita vermella confitada, espècies i records vegetals en nas. Consideren que en boca, és un vi elegant amb entrada potent, tanins sedosos i final llarg i persistent.

La línia de vins experimentals de Jean Leon es va estrenar l’any passat amb el llançament de X-15, un xarel·lo d’edició limitada del que aviat sortirà la segona anyada. Es tracta d’un projecte amb el que l’equip de Jean Leon, dirigit per Mireia Torres, vol retre homenatge a la personalitat més intuïtiva, experimental i decidida del santanderí que va fundar el celler als anys seixanta.

Tant el nou CF-15 com el X-15 o X-16 són vins singulars i de producció limitada que pretenen reflectir les propietats de cada varietat i el caràcter del terroir"> del que procedeixen, fruit d’un curós procés d’elaboració. Conformen una selecció de vins experimentals a la que s’aniran sumant, progressivament, noves referències.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa