VadeVi
Joan Ametller: “Amb el projecte Família Ametller volem democratitzar el consum de vi català”
  • CA
Família Ametller

!--akiadsense-->

Des del 1994, en Joan Ametller, el primogènit de la vuitena generació de la família Ametller, ha dedicat una part important de la seva vida al conreu de la vinya, sobretot al Priorat on va començar l’any 1999 amb la seva germana Glòria. Al 2004 va construir un celler a la Morera del Montsant i no va ser fins al 2017 que va poder dedicar-se integrament al conreu de la vinya i l’elaboració de vins. “He estat feliç als 56 anys fent vi”, ha declarat Joan Ametller en la presentació del projecte Família Ametller que s’ha fet aquest dijous en format virtual.

També va ser al 2017, quan els cinc germans de la vuitena generació de la família Ametller, entre ells el Josep i el Jordi creadors de la coneguda cadena Ametller Origen, decideixen unir-se per crear un projecte vitivinícola que unifiqués el projecte del Priorat amb l’explotació de les vinyes que tenen al Penedès, així naixia el projecte Família Ametller Viticultors. Al Penedès tenen 120 hectàrees en producció i al Priorat tenen 72 hectàrees, de les quals 37 estan plantades de vinya.

Joan Ametller ha asseverat que amb aquest projecte volen “democratitzar el consum de vi català”. Segons ell “no és incompatible elaborar bons vins i vendre’ls al públic a un preu assequible. Els nostres vins que han obtingut diversos guardons, entre ells medalles als concursos Grenaches du Monde i als Premis Vinari i unes bones puntuacions a la Guia de Vins de Catalunya, tenen un rang de preus de venda al públic que va dels 5 als 8 euros pels vins del Penedès i dels 7 als 20 euros pels vins del Priorat”

També ha explicat que en breu la secció de vins de les botigues Ametller Origen guanyarà importància i es crearà un Club de Vins, no només per vendre els seus vins sinó per donar l’oportunitat a altres elaboradors per poder arribar al públic final de manera més directe.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa