Joan Arrufí: “Ningú no vol anar a l’Aragó; que rectifiqui l’alcalde”

El propietari d'Altavins i president de la DO Terra Alta explica que les "cabòries" de l'Alcalde de Batea ja provoquen que alguns dels clients vulguin deixar de comprar vins de Batea

Nou capítol del serial “Batea vol independitzar-se de Catalunya i unir-se a l’Aragó”, protagonitzat per l’alcalde Joaquim Paladella. Les declaracions que feia fa uns dies l’Alcalde continuen generant polèmica, especialment entre els habitants del municipi. Molts bateans i terraltins hi coincideixen: no es tracta només que la imatge de Batea pugui quedar tocada, que també, sinó que tot plegat portarà conseqüències preocupants per al futur del municipi.

Joan Arrufí ho té clar: “Aquestes declaracions són totalment desafortunades”. Parla el propietari del celler Altavins Viticultors i president del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Terra Alta: “De moment ens desmarquem com a DO, perquè entenem que és millor no barrejar-ho amb declaracions polítiques d’un dels pobles de la comarca”, explica en declaracions al Vadevi.cat, “però com a propietari d’una de les empreses del poble, no entenc què és el que busca l’Alcalde; aquesta no és la manera d’aconseguir trenta places més per la nostra residència, si és això el que realment busca Paladella”.

“Batea és el poble de la comarca que té més pagesos i cellers –continua Arrufí- i el seu vi s’ha guanyat el prestigi de qualitat gràcies a l’esforç de la seva gent. Som un dels motors econòmics de la comarca i ara, enlloc de veure’ns així, se’ns recordarà com un poble que vol sortir de Catalunya. Ja hi ha clients que han manifestat la intenció de deixar de comprar vi de Batea! I tot això quan cap empresa ni cap habitant se’n vol anar a l’Aragó”, diu indignat el president.

Precisament aquest matí Altavins Viticultors i dotze altres empreses del municipi s’han presentat a l’Ajuntament per a presentar una instància on es demana l’alcalde que es retracti de les seves declaracions. “Ja ho ha demanat la Cooperativa, que representa el 60% de la producció del vi a Batea; i ara s’hi suma la major part dels cellers”. Segueix: “Estic segur que ell mateix veurà que això no va enlloc, per això mateix li demanaria que rectifiqui de forma contundent”, diu Joan Arrufí.

A més, afegeix el propietari d’Altavins, “tenim sobre la taula temes molt més importants que afecten la comarca”, diu en relació a la nova implantació eòlica que volen posar a la comarca. “Tots estem a favor de l’energia renovable, però crec que a la Terra Alta ja hem estat prou solidaris amb el territori català”, conclou.

L’origen del conflicte és que l’Alcalde creu que el municipi està patint una “discriminació continuada” per part del Govern de Catalunya i que vol deixar de dependre de Catalunya per adscriure’s al país veí, l’Aragó. Acusacions que el batlle justifica, entre d’altres per la manca de places promeses a la residencia de Batea, que inicialment es va construir per a donar cabuda a seixanta persones i que a dia d’avui només en disposa de 30. Paladella també ha assegurat que de les 1500 places que el Govern català concedeix enguany, tampoc n’hi ha cap que vagi destinada a Batea.

Comentaris

  Andreu 24 de Juliol de 2017 20:10
  Hem sembla bé, si l'alcalde vol canviar a l'Aragó que proposi un referèndum i endavant. Per la meva part deixaré de ser consumidor dels seus vins, etc. Quan la Via Catalana, una colla el dia següent vam anar a comprar vi a un celler de la comarca del Matarranya, feia molt anys que els hi compraven, però van fer un comentari de menys preu cap la Via Catalana i els independentistes i vàrem decidir de deixar de comprar-los el vi. Actualment el comprem a una altre coop. amb DO Terra Alta.
  Ramon tira plom 24 de Juliol de 2017 20:10
  aquest alcalde ja no té pebrots de sol·lucionar-ho: la pataleta infantil se li ha escapade les mans. Segur que no es torna a presentar com alcaldable
  De Ponent 24 de Juliol de 2017 21:14
  Aqui tenim "Costers del Segre" i son vins de qualitat, com la majoría que es fan a Catalunya. Els de denominació Terra Alta, quant siguin de l'Aragó, que els hi comprin els Aragonesos. Apa Siau.
  el mes curt de la comarca 24 de Juliol de 2017 21:51
  Aquest curt de gambals ja sap cuantes places de residencia li donaran a Arago? Que vagi a Saragossa a demanar-les en LAPAO.
  Mocio de Censura 24 de Juliol de 2017 22:31
  Alguns alcaldes i aquest es un cas molt clar, es pensen que estan per sobre del be i del mal i que poden dir i fer el que vulguin....a Batea li ha fet mal i crec que anira en augment si aquest "personatge" continua un minut més a l'alcaldia... el PSC no diu res???, Mocio de Censura i al carrer!!!!
  Menos tonterías 24 de Juliol de 2017 23:07
  Como si las DO Terra Alta o Catalunya tuvieran algún prestigio nacional o internacional. Lejía para indepes y poco más.
  Francesc 25 de Juliol de 2017 6:20
  Sóc fill de pares aragonesos, i fins i tot propietari, urbà i rural, a l'Aragó. Ja voldrien els aragonesos tenir els mateixos serveis que a Catalunya! I per quins set sous els han de fer, als catalans, perquè Batea és catalana, una residència que molts dels seus pobles no tenen?
  Bacoretta 25 de Juliol de 2017 7:13
  Que empaquetin al alcalde , el lliguin amb un llacet de celofan i que el enviin a Saragossa.
  No Cal 25 de Juliol de 2017 7:16
  Al de "menos tonterias" com els de la marca Espanya. Salfumant per a les butxaques i el cos. ¡¡Apa !! passa i jeu.
  flama 25 de Juliol de 2017 7:26
  aquest batlle es del PSC, no cal parlar mes ja sabem les intencions d aquest partit, desacreditar l independentisme. Ara falta veure el que fa la gent de Batea quan li passi al costat.
  no es poden dir mes falsetats !! reis catalans !! Jaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!! 25 de Juliol de 2017 7:29
  QUE SIGUIN AQUEST PALADELLA I ELS SEUS SOCIS ELS QUI FOTIN EL CAMP BEN LLUNY A SARAGOSSA, A L'ARAGÓ MÉS CASTELLANISTA, RETROGRAD, REACCIONARI I RANCI. ALLAÀ ELS DIRAN ALS SEUS CIUTADANS QUE NO PARLEN CATALÀ SINÓ LAPAO, I QUE ELS REIS CATALANS NO ES DEIEN JAUME NI PERE SINO JAIME I PEDRO, DE ARAGÓN, LA SEVA VERGE SERA LA PILARICA I DE PASSAR A TENIR EL PRIMER EQUIP DEL MÓN HAURAN DE SER DEL TRIST SARAGOSSA A SEGONA O TERCERA. HI HA PENSAT EN TOT AIXÒ AQUEST CAPSIGRANY !.
  I QUE ELS REIS CATALANS NO ES DEIEN JAUME NI PERE SINO JAIME I PEDRO, DE ARAGÓN, 25 de Juliol de 2017 7:31
  que un indepen catala es cregui aixo, ja esta tot dit !! indepen : foteu fastic !!!
  soc en Cucurull ! 25 de Juliol de 2017 7:33
  A l'Aragó sí que tenen discriminada a La Franja. I abans que una botiflera s'inventés el terme "lapao", ja a Aragó es van inventar l'expressió "txapurreao" per evitar dir que a la Franja es parla català. Que se'n vagi ell solet a l'Aragó.
  Miquelot de Vic 25 de Juliol de 2017 8:56
  Sortir de Catalunya per entrar a l'Espanya més rància i castissa. A aquest paio l'haurien de proposar per al premi "tonto de l'any". No obstant, poca broma, si volia desencadenar una reacció en cadena per adherir més pobles per tal de dinamitar el procés, no és un tema menor. Amb tot, tothom és lliure de decidir el seu futur: referèndum al poble i que decideixi el poble si vol marxar o quedar-se. I caldria respectar la decisió.
  Salva de Balaguer. 25 de Juliol de 2017 11:38
  En el cas que guanyi el referèndum l'alcalde, podrà empadronar al Vidal Quadras, l'aixeta, el Rabel·l, tota la família Fernández Díaz , el president de la Cambra de Comerç i la Sánchez Camacho i creixerà en nombre d'habitants i axii li autoritzarà les cinc places de la residència d'avis que ambiciona.

Nou comentari