VadeVi
Joan Josep Carbonell: “El curs de Sommelier professional t’obre moltes portes”
  • CA

Encara no té el diploma oficial que l’acredita com a Sommelier Professional (per què els lliuraran al novembre) i ja està aplicant tots els coneixement adquirits durant dos anys a la WineBS. Joan Josep Carbonell (1978) està apunt d’obrir una vinateria i diu que com més entres al món del vi més te n’adones del poc que saps. És per això que el recomana fervorosament i recorda que per explicar el vi s’ha d’anar més enllà d’un tast.

Per què es va decidir a fer aquest curs?

M’encanta el món del vi. Sempre havia estat relacionat amb la restauració i volia obrir un local de vins, per prendre’ls i per vendre’ls. I com que tot el tema del maridatge està de moda vaig pensar que seria bo formar-me. A més sóc el creador de la Salsa de l’Avi.

I ara que l’ha acabat quin és el balanç que en fa?

Què ha estat molt bé. He compartit espai amb gent de diferents àmbits i això et fa obrir els ulls. He constatat que com més en sé de vi, més conscient sóc del que encara em queda per aprendre.

Què és el que més li ha sorprès?

En general quan des de fora et decideixes a fer un curs d’aquestes característiques t’imagines que tot es centrarà en el tast, que al final és el que es pressuposa que sap fer un sommelier. Però quan hi entres te n’adones que no que no pots parlar del vi si no saps com s’ha fet. Si no en saps d’elaboracions, de viticultura, de territori, de denominacions d’origen, de geografia fins i tot, no pots explicar el vi. Per molt bé que el tastis.

Els coneixement adquirits els fa servir doncs en la seva feina?

A la meva feina i a la meva vida en general. M’encanta el vi i vull tastar moltes coses, vull seguir aprenent, per la feina i també per mi.

Què en destacaria d’aquest curs doncs?

Per mi, més enllà de dels coneixements que són imprescindibles, com deia abans, hi ha una cosa molt important i és que tant entre la resta d’alumnes com entre el professorat com fins i tot entre les persones que puntualment s’acosten per explicar una denominació d’origen determinada o una pràctica de viticultura o qualsevol altra de les matèries específiques, entre tota aquesta gent trobes contactes que t’obren moltes portes. I a més no hem d’oblidar que el títol finalment és oficial i també és rellevant a l’hora de posar-te al mercat laboral.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa