VadeVi
Joan Santó: «Ens estan convidant a arrencar les vinyes de raïm negre»
  • CA

“Podem afirmar que les condicions de la collita són millors que la de la campanya passada, tenim una verema esperançadora”, ha assegurat Joan Santó en una entrevista a La Xarxa de Comunicació Local.

El responsable de la vinya i el vi d’Unió de Pagesos ha explicat que preveuen que recolliran un volum de raïm per vinificar semblant al de l’any passat, unes 450.000 tones, però de molt bona qualitat. Tot plegat es traduirà en 3,3 milions d’hectolitres de vi.

El sindicat de pagesos espera que els preus facin justícia a aquest augment de qualitat. Tant pel que fa al blanc com al negre. En aquest darrer cas, una xifra acceptables rondaria el 60 cèntims per quilo. “En aquests moments els compradors ofereixen 20 cèntims per quilo de raïm, és una invitació a arrencar les vinyes de raïm negre”, ha dit Santó.

També ha posat preu al blanc: “Tot el que no sigui al voltant dels 40 cèntims al quilo pel raïm estàndard serà decebedor”.

Joan Santó també s’ha referit al contracte que ara signen viticultor i celler abans de l’entrega del raïm i que inclou entre les condicions el pagament a 30 dies. “L’any passat ja vam notar un canvi en positiu en aquest sentit, que no es retardin els pagaments”, ha assegurat. “Hi havia anys que havíem arribat a cobrar l’agost de l’any següent, a gairebé un any després”, ha apuntat.

Les varietats que ja s’han començat a collir, chardonnay i pinot noir, mostren una graduació normal i un àcid glucònic -el paràmetre que indica el grau de sanitat del raïm a la podridura grisa- pràcticament inexistent.

Això vol dir que la matèria prima per fer vi estarà en unes condicions òptimes. És la primera estimació, perquè no serà fins a finals de mes que començarà la verema generalitzada, primer amb les varietats de raïm macabeu i xarel·lo, i posteriorment el parellada. Tot i que les altes temperatures de juliol i principis d’agost feien preveure que la collita s’avançaria, el canvi de temps dels darrers dies n’està retardant la maduració.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa