VadeVi
Joan Tarrada, pren posessió com a màxim responsable del Vinseum de Vilafranca

Aquest dilluns va tenir lloc a l’auditori de VINSEUM, l’acte de reconeixement al qui ha estat president de la institució durant els darrers onze anys, Josep Soler. L’acte va ser presidit per l’Alcalde de Vilafranca i president del patronat de VINSEUM, Pere Regull, que va ser acompanyat pel regidor de Cultura, Raimon Gusi, així com pel president entrant, Joan Tarrada. També hi van ser presents diversos regidors de l’equip de govern, membres de la junta, treballadors de la institució, amics d’honor i amics del museu i nombrós públic que no es va voler perdre l’acte.

Va obrir l’acte Raimon Gusi, que no va escatimar elogis a Josep Soler, qualificant-lo com “l’artífex del projecte de reforma de VINSEUM i el que ha culminat la primera fase”. El regidor de Cultura va afirmar que havia estat “un plaer treballar amb ell i li desitgem una llarga trajectòria d’ara endavant”.

Josep Soler va començar la seva intervenció fent un agraïment a tothom que ha passat per la junta durant aquests 11 anys, als regidors de Cultura d’aquesta etapa, al personal del museu, al seu patronat, als amics i amics d’honor del museu, als equips de govern i grups municipals d’aquests anys, als grups parlamentaris a Catalunya i a Madrid que han donat suport al projecte de VINSEUM i “a totes aquelles persones que han contribuït en aquests 80 anys d’història a tenir el museu que tenim”.

Sobre la seva etapa, el president sortint va destacar que en tots aquests anys s’ha engegat el procés de reforma i s’ha completat la primera fase del Palau Reial. “Hem desmuntat el museu i hem inventariat més de 20.000 peces. En tots aquests anys hem mantingut l’activitat cultural. El museu no ha tancat mai”, explicava.

Soler ha lloat el projecte arquitectònic, el projecte museogràfic i la imatge corporativa, que han assolit reconeixements a nivell català i europeu. “Tenim el projecte i el potencial per ser un museu de referència a escala nacional. Entre tots hem d’ajudar que VINSEUM sigui un element de promoció i projecció de Vilafranca i el Penedès”, va dir Soler.

El president entrant, Joan Tarrada, fins ara preseident de l’Acadèmia Tastavins, va convidar tothom a “somniar en gran i acabar l’edifici amb la segona i la tercera fases. Mentre això no arriba, no ens podem quedar quiets i buscar acords per guanyar nous espais, com la capella dels Dolors o la planta baixa del Palau Baltà”. Per Tarrada, un objectiu prioritari també ha de ser recuperar públic per al museu.

Per cloure l’acte, l’Alcalde Pere Regull va qualificar Soler, de persona “discreta, preparada i responsable, que ha hagut d’afrontar uns anys crucials, en què s’ha tirat endavant el projecte de reforma del museu, amb entrebancs també com el que va passar amb Caixa Penedès”. Regull va afirmar que “VINSEUM ha de ser el pal de paller de la cultura a Vilafranca. El Pep Soler em va convèncer un dia que era un privilegi tenir un equip de persones que dia a dia treballen per preservar, estudiar i difondre el patrimoni cultural de la Vilafranca i el Penedès i era cert”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa