VadeVi
Joaquim Tosas és el nou president d’AECAVA
  • CA

L’actual director general de Bodegues Sumarroca, Joaquim Tosas, ha estat nomenat president d’AECAVA en substitució de Damià Deàs, qui després de quatre anys en el càrrec, ja havia anunciat que no repetiria al capdavant de la patronal.

Tosas és llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses per l’IQS de la Universitat Ramon Llull i en el Programa de Direcció General per l’IESE, és Director General de Bodegues Sumarroca des de l’any 2020 i membre de la Junta Directiva d’AECAVA des del mateix any.

Vocal del Consell Regulador del Cava durant els dos darrers anys, ha desenvolupat la seva carrera en l’àmbit comercial, de màrqueting, de comunicació i de direcció en l’entorn de l’alimentació; i està específicament vinculat al sector del vi i caves des de fa més de 12 anys.

“Un moment clau pel cava”

La junta directiva d’AECAVA comparteix que aquest relleu arriba en “un moment clau en el desenvolupament del cava, ja que ens trobem en la primera fase del desplegament del Pla Estratègic de la DO i ens caldrà unitat, fermesa, consistència i constància durant aquest procés que té com a finalitat prestigiar el cava”.

Tosas, per la seva banda, ja ha avançat cinc dels objectius que s’ha marcat pel seu mandat. D’una banda, “continuar l’excel·lent feina” realitzada per l’anterior presidència i l’equip d’AECAVA, incidint en la importància de la sostenibilitat social, mediambiental i econòmica del sector; de l’altra, treballar de manera unívoca i conjunta atenent a la diversitat i legítims interessos de tots el que formem part de l’AECAVA, convergint cap a allò que ens uneix i mantenint un diàleg constant i constructiu entre nosaltres amb visió innovadora i d’impacte positiu en la societat.

El tercer objectiu és el de promocionar el coneixement i formació entre les empreses que en formem part; i com a quart eix es planteja “vertebrar un diàleg conjunt i constructiu” amb els altres actors del sector. Per últim, pretén “saber a la societat, actors econòmics i actors polítics els nostres compromisos”, específicament amb la qualitat del producte que “ha de portar al cava ser referent global”, dirà.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa