VadeVi
John Malkovich denuncia la “corrupció” al món del vi
  • CA

L’actor i director John Malkovich és un amant del vi i, des de fa una dècada, n’és elaborador. Dins les seves aventures en el sector vitivinícola, s’ha atrevit fins i tot amb cupatges de Pinot Noir i Cabernet Sauvignon de les seves vinyes del sud del Roina, a França, on elabora el vi Les Quelles de la Coste.

El portal WineEnthusiast va publicar fa pocs dies una entrevista amb el cèlebre actor nord-americà on explica alguns dels secrets de la seva passió. Per exemple, que no va comprar una vinya sinó que la va plantar en una granja que feia més de vint-i-cinc anys que tenia i que, de fet, la idea va ser de la seva esposa Nicole. La seva primera verema va ser la de 2011.

Malkovich amb un dels seus vins | Les Quelles de la Coste

Treballa amb els enòlegs Jean Natoli i Ralf Hogger i, de fet, va ser el primer qui li va proposar el cupatge de Pinot Noir i Cabernet Sauvignon, que ell mateix reconeix que sempre havia considerat “arriscat” o “volàtil”. El resultat, però, l’ha deixat encantat, i afirma que només “necessita un any per calmar-se o fer les paus amb ell mateix” i que el Pinot arrodoneix i dona refinament al Cabernet però que, “curiosament”, també li dóna força.

Pel que fa a la seva presència a la vinya i al seu treball, lamenta que, com a estranger, només pot passar sis mesos a l’any a França i que, a més, té tanta feina que encara hi pot passar menys temps. La seva esposa, de fet, és qui dirigeix la companyia, tot i que reconeix que té “encara menys temps lliure” que ell. Tot i això, quan pot passeja per la seva propietat, traient males herbes de les vinyes. Malkovich, en les seves pròpies paraules, “no té por del treball manual” i tampoc “no demana a la gent que faci el que ell no faria”.

Malkovich també reconeix que no coneix gaire el negoci del vi i, pel que fa a les puntuacions, creu que hi deu haver “un nivell de corrupció considerable o fins i tot molt pronunciat, com en la majoria de coses”. Així, afirma que no compra crítiques ni “insulta la intel·ligència de la gent” sinó que, simplement, es proposa treballar per fer un producte bo i que “intenta millorar cada any”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa