El fins ara director de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi) i conseller delegat l’empresa pública Promotora d’Exportacions Catalanes (Prodeca), ambdues entitats adscrites al Departament d’Agricultura de la Generalitat, es va acomiadar ahir del sector en el seu últim acte públic, la inauguració de l’exposició, promoguda per l’Incavi, #ViCatalà. Passat i Present de Futur, al Centre Cultural El Born de Barcelona.

Bort va notificar amb data d’1 de setembre al conseller Ciuraneta que descartava continuar amb aquests dos càrrecs públics un cop acabada la legislatura, com va publicar al seu moment VADEVI.cat.

En el breu parlament de presentació de l’exposició, va aprofitar per agrair al sector “la feina ben feta” i va dir que gràcies a tots, denominacions d’origen, Associació Vinícola Catalana, però “especialment als cellers catalans, que cada cop fan vins més bons, la quota del vi català a Catalunya ha crescut molt i seguirà creixent”.

En declaracions a VADEVI.cat, Bort explica que “en aquests cinc anys, he assistit a 4.000 reunions i 1.000 actes públics, i he pensat que ja havia arribat al final d’aquesta etapa”. Respecte a si tenia la confiança del conseller Ciuraneta, Bort recorda que va ser ratificat pel conseller, però també pel president Mas. Però que “una cosa era continuar el que faltava de legislatura si no hi haguessin hagut eleccions anticipades, i una altra ben diferent és continuar els quatre anys d’una nova legislatura sencera”.

Respecte al seu futur professional, diu que es dedicarà “a descansar uns dies” i després començarà a buscar. Afirma no tenir res compromès, perquè va acordar amb el conseller “no començar a negociar fins a cessar definitivament en els càrrecs”. A la pregunta si continuarà en el món de vi, respon “sempre”. A si serà en l’àmbit del vi català, somriu i diu “l’àmbit del vi en general”.

Nomenat Director General de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi) en substitució d’Oriol Guevara el 29 de març del 2011 pel conseller Josep Maria Pelegrí, Bort va ser ratificat al seu càrrec pel conseller d’Agricultura Jordi Ciuraneta, que va ocupar el càrrec en substitució de Pelegrí, quan aquest últim va sortir del Govern amb la resta de consellers d’Unió Democràtica el passat mes de juny. Des del 2012, Bort tenia també el càrrec de conseller delegat de PRODECA.

Ens aquests gairebé cinc anys en què Bort ha estat al capdavant de l’INCAVI, s’ha consolidat el creixement de la quota de consum del vi català a Catalunya, que ha passat del 27,4% (una de cada quatre ampolles) al 34% actual (una de cada tres). També la Mostra de Vins i Caves de Catalunya ha experimentat un gran creixement, al traslladar-se des del Moll de la Fusta a l’actual emplaçament a l’Arc del Triomf de Barcelona, amb un gran increment de visitants i d’expositors, fins assolir que totes les denominacions d’origen catalanes de vi hi siguin representades.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa