Mildiu
Pàmpol afectat amb míldiu | Foto: DARP

Les varietats de vinya resistents a malalties fúngiques com l’oïdi i el míldiu són actualment motiu de debat; i en un context en què cada cop són majors les restriccions sobre l’ús de fitosanitaris -aviat també el sulfat de coure, un dels pocs productes eficaços permesos en la vitivinicultura ecològica- fa que les mirades se centrin sobretot en les varietats resistents. Unes varietats, seleccionades i permeses fa anys en països com Suïssa i Alemanya, que estan experimentant una expansió a Itàlia i properament a França, on fa temps que hi existeixen programes de millora específics en aquest sentit.

L’IRTA -Institut de Recerca Agroalimentària de Catalunya-, organitza unes jornades per debatre precisament sobre aquesta qüestió. Amb plantejaments sobre si té sentit a Catalunya posar en marxa programes de millora per a obtenir aquest tipus de varietats, amb el punt de partida de les varietats típiques del país; i posant sobre la taula, també, arguments sobre com pot afectar el context actual de canvi climàtic sobre les malalties o plagues; la viabilitat econòmica o com haurien d’evolucionar les normatives per adaptar-se a aquests nous canvis.

La jornada tècnica, oberta exclusivament a experts convidats, es farà aquest divendres dia 17 de novembre a l’Edifici de l’Enològica de Vilafranca del Penedès (C/ Amàlia Soler, 29). Més informació, al lloc web de l’IRTA.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa