Imatge que evoca una copa del rosat Regina | Josep Grau Viticultor

!--akiadsense-->

El celler Josep Grau Viticultor (DO Montsant) aposta per desenvolupar un nou estil de tastos, basats en la tècnica del “Visual Thinking” o pensament visual. Els participants col·laboraran activament durant la sessió mitjançant l’elaboració de dibuixos, esquemes o pictogrames, en dinàmiques de participació invertides, descrivint el que senten durant el tast dels vins seleccionats. Les tècniques de pensament visual reafirmen la filosofia del celler Josep Grau Viticultor: “Si la vida et frena, para i escolta”, i permeten desenvolupar nous estils de comunicació entre l’elaborador i el tastador no professional, així com assegurar l’empatia entre tots dos i enfortir la comunicació a l’hora d’avaluar els vins.

La tècnica del “Visual Thinking” permet al tastador sentir-dir-fer i pensar (feel, say, do and think), quatre estadis diferents per apropar-se al vi i gaudir-lo. L’activitat proposa un diàleg constant entre elaborador-vi-consumidor i, al mateix temps, omplir la trobada de color, idees, vida i bon humor. L’aposta per aquest nou estil, més modern i desenfadat, permet equilibrar professionalitat, humanitat i diversió.

Els tastos de pensament visual es desenvoluparan a l’espai “Tast de Vins” d’El Born (c/ Canvis Nous, 13), a Barcelona, amb reserva prèvia. En arribar al tast, els assistents rebran un llibre fet de paper de llavors per escriure-hi les sensacions que els suggereixen les aromes dels vins però també podran dibuixar les impressions que tinguin quan coneguin els noms i les històries que amaguen les etiquetes i que l’elaborador els descobrirà, com la fluïdesa de “L’Efecte Volador”, el so de “Vespres”, la calidesa de “La Florens”, el sentiment de “Regina” i l’autenticitat de “Granit”.

Els tastos invertits proposen descobrir no només la qualitat dels vins sinó també a l’elaborador i per això l’activitat es planteja com un joc de descoberta i de creativitat que requereix la implicació de tots els assistents. “Els vins neixen del present i del passat de qui els elabora, del terrer que els envolta, de les vinyes que el creen, dels foudres que el crien i de les sensacions de qui els prova. No volem que els nostres vins siguin només un element numèric en una guia, ni una nota de tast que sempre queda curta, per això volem pensar diferent i sobretot fer-ho diferent” explica Josep Grau, viticultor i propietari. I afegeix: “Volem sumar la innovació a la tradició, realitzant tastos a la inversa per posar el focus en els valors humans, en les persones, en mostrar més que en dir, en la col·laboració i en incitar a l’acció”.

L’activitat està pensada per a particulars i per a grups reduïts interessats a apropar-se al món del vi des d’una vessant més creativa i estarà disponible al nou espai web de “Tast de Vins” que també oferirà als clients privats la possibilitat de comprar online els vins del celler Josep Grau Viticultor. A l’ e-commerce poden trobar-se exemples pràctics de “Visual Thinking” que s’han realitzat en alguns dels últims tastos del celler de la DO Montsant.

Nou comentari