VadeVi
Josep M. Llauradó: «La diversitat és el valor afegit dels Cellers Singulars»
  • CA
D’esquerra a dreta: Sergi de Meià, Josep Lluís Grogués, Salvador Puig, Josep M. Llauradó i Ruth Troyano | Cellers Singulars

!--akiadsense-->

Cellers Singulars és una agrupació de nou elaboradors de vi de les comarques tarragonines (tots ells formen part de la DO Tarragona) que comparteix valors i projectes de futur. Tots són cellers petits, estan liderats per generacions joves, aposten per l’agricultura sostenible i ecològica i potencien l’enoturisme, entre d’altres màximes. Ara, han decidit unir-se en la promoció d’aquesta manera d’entendre la terra i donar a conèixer els vins que fan, així com donar valor al territori i patrimoni del qual formen part. Precisament aquesta setmana han triat Barcelona per a presentar-se en societat, davant un públic majoritàriament professional.

Josep Maria Llauradó, responsable del celler Mas del Botó d’Alforja, n’és el director. En declaracions al Vadevi.cat, diu que la idea de crear una associació neix “perquè volem donar a conèixer que també fem coses autèntiques”. Ho justifica així: “Sent part d’una denominació d’origen com la de Tarragona que es caracteritza per la varietat, volem reivindicar precisament aquesta diversitat com el nostre principal valor afegit”.

“Hi ha moltes DO que s’identifiquen amb una sola varietat o amb un tipus d’elaboració o pràctica agrícola; però fins i tot aquestes que es presenten amb missatges únics, acaben buscant certa diversitat interna”, continua Llauradó. “Nosaltres, aquesta diversitat, la tenim de forma natural. I ho volem potenciar“.

Venir a Barcelona ha estat un primer pas, però tenen clar que volen continuar donar-se a conèixer arreu i fer soroll. D’aquí que la seva mirada cap al futur inclogui participar en fires, mostres o esdeveniments que, com aquest dia a les Cotxeres del Palau Robert, permeti exposar i servir el seu producte a tothom.

Els Cellers Singulars són:

  • Biopaumerà, de Rasquera
  • Celler Mas Bella, de Masmolets
  • Celler Mas del Botó, de l’Alforja
  • Celler Pedrola, de Miravet
  • Celler Suñer, de Ginestar
  • Estol Verd Celler, de Rodonyà
  • La Farinera Vins, de Rasquera
  • Molí de Rue, de Vinebre
  • Cellers Blanch, de Puigpelat
Representants dels nou Cellers Singulars, als jardins del Palau Robert de Barcelona | Cellers Singulars

!--akiadsense-->

Presentació en societat a Barcelona

Unes dues-centes persones es van reunir dilluns 10 d’abril a les Cotxeres del Palau Robert en l’acte de presentació dels Cellers Singulars a Barcelona. Conduït per la periodista i sommelier Ruth Troyano, va comptar amb la participació del President de l’associació, Josep M. Llauradó, el President de la DO Tarragona Josep Lluís Grogués, el President de l’INCAVI Salvador Puig, i el xef Sergi de Meià que, com a impulsor del moviment Slowfood, va destacar la importància del treball en conjunt entre la cuina catalana i els vins catalans, així com la diversitat i la qualitat dels vins del cellers singulars.

Un cop finalitzats els parlaments, als jardins del Palau Robert, els assistents van poder tastar els vins dels 9 cellers, parlar amb cadascun d’ells així com intercanviar-hi opinions i sensacions sobre els diferents vins. Per acompanyar el vi, l’associació de dones de l’Alforja, va preparar el Pataco de l’Alforja, un plat típic d’aquest poble a base de tonyina, patata i carbassó.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa