VadeVi
Josep ‘Pitu’ Roca és el millor sommelier del món
  • CA

Josep Roca, d’El Celler de Can Roca, ha estat reconegut amb el premi Beronia World’s Best Sommelier, o el que és el mateix com a millor sommelier del món. Així ho ha revelat aquest dilluns el rànquing britànic The World’s 50 Best Restaurants en una gala celebrada a Londres en la qual s’ha estrenat aquest guardó per primer cop en la seva història.

Aquest era el moment en què s’anunciava el nom del Pitu Roca i el gironí pujava a l’escenari a recollir el guardó.

Les xarxes socials s’han omplert de missatges de felicitació al sommelier, coincidint en el fet que es tracta d’un ‘reconeixement molt merescut’, que és ‘el millor ambaixador del vi català‘, ‘que deixa el llistó molt alt’, o que el guardó no podia estrenar-se amb un millor guanyador.

El president dels enòlegs catalans, Pere Campos, ha felicitat el sommelier
El celler penedesenc Torelló també ha compartit felicitació al sommelier i al restaurant català Disfrutar
La periodista i sommelier Ruth Troyano, felicitava el premiat

Josep Pitu Roca, definit sovint com un cambrer de vins, és un dels sommeliers més reconeguts i amb prestigi del món. Responsable de l’apartat de begudes del restaurant El Celler de Can Roca, que dirigeix amb els seus germans Joan i Jordi. Ha estat premiat en múltiples ocasions pel seu treball de divulgació del vi, així com també per la seva tasca en temes de recerca i investigació.

Un restaurant català, al podi del The 50 Best

L’esperada festa del The World’s 50 Best Restaurants on es premien cada any els millors restaurants del món ha reconegut Geranium, de Copenhague, i Central, de Lima, en les dues primeres posicions, seguits del català Disfrutar de Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch, que ha entrat al podi en tercera posició.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa