VadeVi
Josep Serra (Vívid): “Estem entusiasmats per poder tornar a obrir les portes”
  • CA
El pas de la Ruta del Vi de la D.O. Empordà pel municipi de Torrent
El pas de la Ruta del Vi de la D.O. Empordà pel municipi de Torrent | Vívid

!--akiadsense-->

Fer un festival com el Vívid en les circumstàncies actuals ha de ser complicat.

Duem molts mesos treballant-hi i en tot aquest temps hem anat preparant totes les mesures de prevenció i seguretat pertinents. A més, en el disseny de les activitats ja hem tingut en compte que trobaríem circumstàncies molt especials, per això són en grups molt reduïts, la majoria en espais oberts, sovint a l’aire lliure, a la vinya, i també tenim algunes activitats telemàtiques. El Vívid arriba amb moltes novetats. Una de les més potents són els Esmorzars entre Vinyes, amb cuiners de renom i fins i tot alguns amb estrella Michelin. Ajuntar una cuina d’aquest nivell amb el paisatge, les vinyes i els vins de l’Empordà ens fa molt contents. A part d’això també hi ha estades-bombolla a hotels, activitats molt personalitzades, les activitats virtuals de què parlava… A La Vinyeta, per exemple, ensenyarem una part del projecte que normalment no ensenyem, que és l’elaboració del vinagre, i la gent podrà aprendre a fer vinagre a casa. Tenim una constel·lació d’activitats molt singulars.

Tast de vins a Sant Pere de Rodes
Tast de vins a Sant Pere de Rodes | Vívid

!--akiadsense-->

Tot això quan, segons com, es podia pensar que no és rendible o que no val la pena fer-ho.

Sí, el festival 2021 tira endavant gràcies, sobretot, a l’impuls i a la il·lusió de tots els cellers i totes les empreses que formem part de la Ruta del Vi i amb l’ajut del patronat. Molta gent que des del punt de vista enoturístic hem estat aturats o a mig gas durant moltes setmanes i mesos i que, en aquest moment d’una certa obertura, i amb totes les mesures que calgui, més enllà de la rendibilitat hi ha un component moral o anímic de recuperar la normalitat i el contacte directe amb els nostres visitants. Duem molt de temps sense veure els nostres seguidors i clients i el Vívid és una excusa puntual però que ens pot tornar això.

Activitat enoturística a Sant Pere de Rodes
Activitat enoturística a Sant Pere de Rodes | Jordi Renart – Vívid

!--akiadsense-->

Ho estan fent per la gent, també.

Totalment. Probablement si miressim l’aspecte econòmic d’algunes activitats no les faríem, però el Vívid va molt més enllà d’això. És una cita anual que busca fomentar la connexió amb la nostra gent, la gent que estima els cellers i els nostres vins i viure plegats experiències de molt de valor afegit. Tens contacte amb els propietaris, amb els productors dels vins… el visitant és el més important.

Visita a La Vinyeta per a persones amb mobilitat reduïda
Visita a La Vinyeta per a persones amb mobilitat reduïda | Xènia Gasull – Vívid

!--akiadsense-->

Pels cellers, a més, després d’uns mesos tan difícils és important tornar a alçar el cap.

Com més petit és el celler i més enfocat a la restauració, més durament ha patit la pandèmia, i en el cas de la D.O. Empordà la majoria estem orientats a aquest canal, a buscar un producte de qualitat que es valora especialment en la restauració. Som empreses que hem patit molt l’impacte del coronavirus, especialment a nivell enoturístic, és per això que estem entusiasmats per tornar a obrir les portes, tornar a veure gent entrant als cellers, gaudint dels vins i del paisatge, veure els aparcaments dels cellers amb visitants i adonar-nos que la gent torna amb moltes ganes. És una trobada molt especial i molt emotiva per a tots, perquè amb els anys hi ha clients que s’han convertit en amics, en família, gairebé. Gent que ens ve a visitar sovint, que per Setmana Santa és dels moments que aprofiten… i poder fer-ho ens omple d’il·lusió i d’esperança de veure que, si tot va bé, aviat l’enoturisme tornarà a florir.

Presentació del Vívid 2021
Presentació del Vívid 2021 | Vívid

!--akiadsense-->

També es pot entendre el festival com un tret de sortida d’una temporada d’estiu on el turisme de proximitat pot ser molt important

I tant. El turisme de proximitat és la vàlvula d’escapament per a molts, una oportunitat d’evadir-se d’un dia a dia frenètic i estressant i alhora una oportunitat pel territori. Ja ho vam viure l’estiu passat, quan els visitants van omplir les activitats, els sopars, els tastos… i aquest estiu ho tornarem a viure. En aquest sentit sí, el Vívid és l’arrencada de les activitats que arriben amb el bon temps i també de banc de proves per a les mesures de seguretat i la nostra capacitat d’adaptació a les circumstàncies.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa