VadeVi
Josep Maria Albet i Noya, a Bloomberg: "Gràcies Espanya, però marxem"
  • CA

La cadena ‘Bloomberg’, un dels grans mitjans d’informació econòmica dels Estats Units, ha entrevistat Josep Maria Albet i Noya, un dels principals productors de vins de Catalunya i president de la DO Penedès. En la conversa, Noya parla de la independència i de la relació amb Espanya un cop s’assoleixi l’Estat català. En anglès, el productor de vins comença l’entrevista assenyalant una estelada: “Aquesta és la meva bandera”.

“Deixeu-nos sols, Espanya”, i “gràcies per tot, us desitgem el millor, però nosaltres marxem”, continua Noya, president de la DO Penedès. “Tenim l’oportunitat de fer un país nou després de moltes generacions. És l’oportunitat de fer un país amb noves lleis, una nova Constitució, de fer-ho tot nou”, afegeix. “És increïble!”.

En l’entrevista Noya apunta que no creu que hi hagi un boicot d’Espanya cap a Catalunya en cas d’independència. Tot i això, justifica que si fos així hi ha prou maneres de sortir-se’n amb les relacions comercials internacionals: “El món és molt gran!”, sentencia el productor, que confia en una “negociació” amb la separació.

A sota del vídeo hi apareix un text explicatiu que afirma que els catalans votaran diumenge en “les eleccions regionals més inusuals i importants dels últims temps”. “És el vot definitiu sobre la independència d’Espanya que es va negar l’any passat pel Tribunal Constitucional”, apunta Bloomberg.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa