VadeVi
El Joves Viticultors del Penedès, presents a la protesta dels estudiants de Plaça Universitat
  • CA
La pancarta que els estudiants en vaga han penjat a la Plaça Universitat en solidaritat amb els pagesos viticultors del Penedès
La pancarta que els estudiants en vaga han penjat a la Plaça Universitat en solidaritat amb els pagesos viticultors del Penedès | Z.T.

!–akiadsense–>

“El jovent entre nosaltres ens solidaritzem”, Així explica Eudald Planell, un dels portaveus dels Joves Viticultors del Penedès, en declaracions a Vadevi, la presència d’una pancarta amb el lema “El preu del raïm, el preu del Penedès” que està plantada enmig de l’acampada dels estudiants a la Plaça Universitat de Barcelona.

La protesta que ja fa una setmana que dura té com a objectiu mostrar el rebuig dels estudiants universitaris a la sentència del Procès, però Eudald Planell recorda que la seva “és una protesta que va més enllà del preu del raïm. És un problema de territori. Ho hem dit sempre. Si el pagès cobra poc pel seu raïm se’n ressenteix tot el teixit del Penedès, tot el territori. Parlar del preu del raïm vol dir parlar de moltes coses”.

Les revindicacions dels Joves Viticultors del Penedès també són presents a la protesta dels estudiants
Les revindicacions dels Joves Viticultors del Penedès també són presents a la protesta dels estudiants | Z.T.

!–akiadsense–>

Planell explica que no han estat ells el que han col·locat la pancarta. “Tenim algun company i companya que estudia i que es mou per aquest entorn universitari. Però no hem estat nosaltres. Són joves del territori que estan estudiant i no són pagesos però comparteixen la lluita”, diu. I afegeix: “És molt maco veure com els joves fem pinya i és interessant que es visibilitzin les nostres reivindicacions enmig d’aquesta protesta”.

Joves Viticultors del Penedès, és un col·lectiu que des del passat mes d’agost quan va escltar la crisi del preu del raïm per fer cava ha protagonitzat diverses mobilitzacions. A la vaga del dia 5 de setembre van ser el que van llençar raïm a les portes del Consell Regulador del Cava, que van interrompre la inauguració de la Mostra de Vins i Caves a Barcelona i que al Cavatast van representar el funeral de la DO Cava, amb processó inclosa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa