VadeVi
Joviat Hoteleria torna a col·laborar amb els Premis Vinari, “un repte i una responsabilitat”

Els Premis Vinari 2021 tornaran a comptar amb l’escola Joviat Hoteleria de Manresa com a entitat col·laboradora. Tant en els tastos preliminars com en el servei dels vins vinalistes, els estudiants formaran part de l’equip de servei professional, un fet que, com explica Josep Pelegrin, sommelier i professor de Joviat, és “un repte i una responsabilitat”. A l’escola d’hostaleria, explica, fa més de 30 anys que no conceben la formació de cuina i la de sala com a coses separades, sinó que consideren “fonamental” que siguin una sola cosa, és per això que “no es pot triar si vols fer cuina o sala”. Una feina a de l’hostaleria, explica Pelegrin, ha de ser “una feina de servei vocacional, t’ha d’agradar”. L’objectiu principal, remarca, “és fer feliç la gent”, i és per això que cal que “siguis feliç tu i t’agradi el que fas”. Amb aquesta predisposició és a partir d’on Joviat dóna als estudiants el coneixement de producte, els coneixements tècnics i, a més, una formació en comunicació que resulta essencial per a que els futurs professionals facin bé la seva feina.

Josep Pelegrin, al centre, impartint una classe a Joviat | Arxiu

Pel que fa a la col·laboració amb els Vinari, Pelegrin afirma que són “un premi”: “a l’escola seleccionem els qui destaquen més, despunten més i tenen més interès”. Així, el sommelier i professor concep la participació a l’equip professional és ahora “un premi a la seva trajectòria i un al·licient per continuar treballant”. Aquests estudiants, explica, ja han començat a fer tastos, i tots tenen la intenció de fer el curs de sommelier a la mateixa Joviat. “Portem del millor que tenim”, explica, “són esponges, es fixen en tot, és una passada”. El valor de l’experiència per als estudiants és, és clar, fonamental, i les experiències anteriors amb aquesta col·laboració entre els Premis Vinari i Joviat Hoteleria ho corroboren. “Al·lucinen”, explica Pelegrin. “Els sorprèn la qualitat, la quantitat i la diversitat dels vins i també el nivell i control de l’organització dels premis”. De vegades, diu rient, alguns estudiants aconsegueixen tastar alguns dels vins, posant-los en contacte amb productes molt diferents i d’una qualitat altíssima, a més d’amb professionals qualificats. Una relació, doncs, profitosa per a tothom.

Nou comentari

Comparteix