La Sibèria, el nou cava rosat de Juvé & Camps
La Sibèria, el nou cava rosat de Juvé & Camps | M.R.F.

!--akiadsense-->

Juvé & Camps s’atreveix amb un pinot noir 100% per fer un cava rosat. Es diu La Sibèria i sortirà al mercat el aquest 22 d’octubre. Té 80 mesos de criança, se n’han fet 3.500 ampolles i s’ha convertit en el producte amb el preu més alt del celler: 105 €.

“Aquí no hi estem acostumats però entre els xampanys, per exemple, és molt habitual que el vi més car dels cellers sigui un rosat. Nosaltres volem contribuir a que els caves rosats se situïn al nivell que nosaltres creiem que han de tenir”. Així justificava Meritxell Juvé, la consellera delegada de Juvé & Camps, aquesta decisió durant una trobada amb premsa al restaurant Pur de Nando Jubany a Barcelona.

És un pinot noir d’uns 40 anys que va arribar d’Amèrica, de la mà dels viticultors que aleshores estaven revolucionant el Penedès amb varietats franceses. És troba a una parcel·la una mica enfonsada i humida on normalment hi fa fred i per això se li diu La Sibèria, explicava el cap de viticultura Josep Jiménez. I el nom de la finca ha donat el nom al cava.

Juvé & Camps

!--akiadsense-->

Però no és l’única novetat a ca’n Juvé. El seu cava Reserva de la Família és per primera vegada ecològic. “Nosaltres venim de cinc generacions de viticultors que hem treballat la terra, i va arribar un moment que ens vam preguntar com podíem tornar-li a la terra tot el que ens havia donat? Doncs tenint-hi cura i després de reunir-nos amb l’equip tècnic vam reconvertir l’agricultura en ecològica. Tres anys després ho vam fer amb l’elaboració, i així els caves de l’anyada 2015 ja tenen tots la certificació d’ecològics, entre els qual el nostre cava icònic Reserva de la Família”.

Joan Juvé, que ja ha passat el relleu a la seva filla Meritxell al capdavant de l’empresa però encara continua força actiu, es mostrava satisfet per aquesta reconversió cap a la viticultura i apuntava que són els responsables del 35% del cava reserva que es ven a Catalunya. Així i tot “m’estimo més dir que sóc el gran dels petits i no pas el petit dels grans”, assegura. Juvé recordava que per exemple, només del Reserva de la Família que se’n fan 1’5 milions d’ampolles cal tenir immobilitzades al celler 6 milions d’ampolles perquè surt al mercat amb uns tres anys de criança. En total entre totes les reserves dins de la cava s’hi arriben a acumular fins a 11 milions d’ampolles.

Joan Juvé i Meritxell Juvé de Juvé & Camps
Joan Juvé i Meritxell Juvé de Juvé & Camps | M.R.F.

!--akiadsense-->

Sigui dels petits o sigui dels grans, Joan Juvé, es mostrava molt emocionat amb la compra d’un celler de la Ribera del Duero que es va anunciar fa unes setmanes. Es tracta de Torres de Anguix, amb 40 hectàrees de vinya. “Volíem incorporar vins d’altres denominacions d’origen, sobretot negre i sóc un enamorat de la Ribera de Duero. M’ho vaig posar entre cella i cella i finalment hem arribat a un acord. És un celler emblemàtic d’aquesta DO i amb prestigi, pel que tenim clar que jugarem la Champions League”, anunciava.

Tot i el moment convuls que viu el sector del cava, des de Juvé & Camps afirmen que estan en un moment de consolidació i de creixement.

Nou comentari

Comparteix