VadeVi
Juvé & Camps estrena línia de vins ecològics

Juvé & Camps presenta al mercat la seva primera línia de vins ecològics, encapçalat pel vi blanc Ermita d’Espiells. Després de tres anys de reconversió de les vinyes, la darrera tardor va arribar la verema dels vins ecològics que avui veuen la llum.

Els enòlegs del celler han observat que les diferents varietats han expressat ran maduresa, intensitat i fidelitat al seu caràcter, tractant-se d’una anyada d’arrels mediterrànies, que es tradueix en vins amb volum, permanència i frescor.

Aquesta primera anyada ecològica 2015 neix representada pels blancs Ermita d’Espiells, Gregal d’Espiells i Miranda d’Espiells, juntament amb els rosats Ermita d’Espiells Rosé i Aurora d’Espiells.

El procés d’elaboració dels vins i caves del celler fa anys que està preparant-se cap a la producció ecològica, la transició de la viticultura integrada -implantada des de l’any 2010-, que ha suposat un gran esforç per a Juvé & Camps. El celler ha invertit en infraestructures per adaptar les seves vinyes, on les seves veremes es fan de forma manual per a aconseguir la Certificació del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE). Tot això encaminat a aconseguir l’objectiu de Juvé & Camps en convertir-se definitivament en un celler elaborador de vins i caves exclusivament ecològics.

La climatologia d’aquesta primera verema va estar marcada per a una intensa nevada hivernal, una primavera excessivament seca i un dels juliols més càlids dels últims anys, alleujat a finals de mes amb pluges estivals. Es va poder iniciar la recollida de les varietats chardonnay i pinot noir el 10 d’agost, presentant una sanitat i qualitat excepcional. Pel que fa a les varietats més tradicionals, macabeu, xarel·lo i parellada, les aromàtiques muscat, gewürztraminer i syrah, els resultats van superar les expectatives, sent una de les millors veremes dels últims anys, obtenint un raïm molt equilibrat i molt expressiu aromàticament.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa