VadeVi
L’artista Eva Lootz crea “La Huella” per la 10ena edició de la Vinya dels Artistes
  • CA
Vinya dels Artistes

!--akiadsense-->

El celler Mas Blanc i Jové de la Pobla de Cérvoles va celebrar, aquest passat dissabte dia 6, la festa de la desena edició de la Vinya dels Artistes. En aquesta ocasió ha estat l’artista Eva Lootz l’encarregada de la nova creació.

Eva Lootz ha estat guardonada al llarg de la seva carrera amb diversos reconeixements entre els que destaquen el Premi Nacional d’Arts Plàstiques d’Espanya el 1994, el Premi Tomás Francisco Prieto de la Reial Casa Nacional de la Moneda el 2009, el Premi MAV de les Dones en les Arts Visuals el 2010 i el Premi de la Fundació Art i Mecenatge al 2013.

L’obra que ha creat Eva Lootz per a la Vinya dels Artistes s’anomena “La Huella” i vol simbolitzar una reflexió al voltant de la memòria i el temps. Es tracta d’una gran petjada del taló que qual en surt una jardinera construïda amb pedra seca que conté una olivera que s’ha trasplantat del mateix entorn natural on està ubicada l’obra.

La festa va començar amb la recepció dels convidats, més de 450 persones, al celler. Una breu pluja es va encarregar de refrescar l’arribada dels convidats i d’eliminar l’abundant pols acumulada en els camins. Després de poder admirar les exposicions d’art de l’interior del celler, es va fer la tradicional processó cap a l’indret de la Vinya dels Artistes on s’ha ubicat la nova obra.

vinya dels Artistes

!--akiadsense-->

Després dels parlaments de la família, l’artista i les autoritats, es va poder gaudir d’un solo de percussió composat especialment per l’ocasió pel percussionista Luis Tabuenca i que donar pas al sopar a l’aire lliure. En finalitzar el sopar, la festa va seguir amb l’actuació de l’artista Pep Bou amb un dels seus espectacles de bombolles.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa