VadeVi
Se simplifiquen els tràmits pels embotelladors de vi
  • CA

Els operadors que embotellen productes vitivinícoles i/o begudes alcohòliques s’han d’inscriure en el Registre d’envasadors i embotelladors de vins i begudes alcohòliques (RE) prèviament a l’inici de la seva activitat.

Amb la finalitat de simplificar els procediments administratius, millorar els serveis a les empreses i donar celeritat a la creació d’activitat econòmica, la Generalitat de Catalunya treballa per a la integració a la “Finestreta Única Empresarial” (FUE) dels tràmits administratius relacionats amb l’activitat empresarial.

En aquesta línia, a partir del mes d’octubre de 2015, l’Oficina de Gestió Empresarial (OGE) –que actua com a Finestreta Única Empresarial- s’encarregarà dels tràmits del Registre d’Envasadors i Embotelladors de Vins i Begudes Alcohòliques, que fins ara realitzava el DARP.

La gestió del Registre d’Embotelladors comporta la tramitació de noves inscripcions, de modificacions o regularitzacions, com ara canvis de nom o d’instal·lacions, modificació de categories de productes a embotellar, anotació de noms comercials, etc i també de les baixes, a sol·licitud dels operadors.

El nivell d’integració d’aquests tràmits en la Finestreta Única Empresarial és de gestió exclusiva per part de l’OGE. Això implica que l’OGE serà l’encarregada de tota la tramitació de les sol·licituds que els embotelladors presentin, tant si són noves inscripcions en el Registre com si són regularitzacions o baixes.

Un dels objectius de la integració d’aquest tràmit a la FUE és la celeritat, i per això es fomenta la resolució immediata dels tràmits de manera que l’OGE facilitarà el document d’inscripció en el Registre d’Embotelladors, on constarà el número d’embotellador, que ha de figurar obligatòriament en l’etiquetatge dels productes que es comercialitzen.

Per a agilitar la tramitació, també s’ha simplificat la numeració en el Registre optant per un número més senzill i curt.

El Registre d’Embotelladors

Aquest Registre es considera un instrument d’informació per a l’Administració, per als operadors d’aquest sector i també, per a les entitats, empreses o particulars relacionats amb la comercialització o el consum.

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) és l’administració responsable de la gestió del Registre d’Envasadors i Embotelladors de Vins i Begudes Alcohòliques i, en concret, la unitat encarregada és la Subdirecció General de la Inspecció i el Control Agroalimentari.

Hi ha tres modalitats de Registre d’Embotelladors, i cadascuna s’identifica amb una tipologia diferent de número d’inscripció:

– Instal·lació d’embotellament pròpia de l’embotellador/a

– Planta d’embotellament mòbil

– Instal·lació d’embotellament fixa, propietat de tercers diferents de l’embotellador (externa)

Actualment, en el Registre hi ha 950 embotelladors amb la inscripció vigent, dels quals 859 corresponen a plantes d’embotellament fixes pròpies, 44 a plantes d’embotellament mòbils i 47 corresponen a operacions d’embotellament en una planta de tercers.

La llista d’embotelladors inscrits d’alta està disponible al web del DARP http://agricultura.gencat.cat/ca/serveis/registres-oficials/agroalimentacio/registre-envasadors-embotelladors-vins-begudes-alcoholiques/ on hi ha també la informació bàsica per a efectuar els tràmits.

Més informació:

Xarxa de centres de l’Oficina de Gestió Empresarial (OGE)

Productes vitivinícoles al web del DARP.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa