L’Olivera Cooperativa presenta el seu primer vi elaborat amb raïm afectat per botritys cinérea, un fong que en condicions controlades produeix l’anomenada podridura noble, un fenomen gairebé màgic que canvia la dissort del raïm afectat per convertir-lo en un fruit extravagant que dóna vins d’una extraordinària qualitat.

L’Olivera Únic és el nom d’aquest nou vi que és fruit de la verema del 2014, una verema que serà recordada per les insistents pluges i les temperatures relativament baixes que van ser les responsables de l’aparició de la temuda botritys que, lluny de fer malbé tota la collita, a la finca de Nalec va acabar transformant-se en l’anomenada podridura noble.

D’aquesta verema exigent que demana el raïm botrititzat, en surt aquest experiment que ara és L’Olivera Únic, el primer de L’Olivera elaborat amb raïm afectat per podridura noble i el primer, també, amb un cupatge de xarel·lo (75%) i garnatxa blanca (25%), dues varietats blanques que es van plantar, el 2006, a la vinya de Nalec i que, com la resta de finques de L’Olivera, es cultiven sota els criteris de l’agricultura ecològica.

Després de set mesos i 20 dies en barrica, L’Olivera Únic ha deixat el seu habitacle de fusta, per ensenyar-se al món i deixar-se tastar. Gairebé 8 mesos en dues bótes de fusta francesa i americana que han servit per buscar l’harmonia i l’elegància que segons els seus elaboradors se li pot trobar en el tast.

Hi haurà un L’Olivera Únic cada any, però serà cada any diferent

Aquesta és la carta de presentació d’aquest vi, un experiment de L’Olivera que no serà cap any igual. Perquè L’Olivera Únic d’aquest any no serà mai igual al de l’any que ve. Perquè volen que aquest nou vi sigui nou cada any: noves varietats, nou cupatge, nou perfil. Un vi que esdevingui la síntesi de l’esforç per innovar i buscar noves maneres de treballar el vi, el resum de tot un any d’experimentació. I com que no hi ha anys iguals, tampoc hi haurà un Únic igual.

L’Olivera Únic és una edició molt limitada, fruit dels poc més de 1.800 quilos de raïm botrititzat que es va recollir a la passada verema.

Comprar el vi abans que estigui fet

A més a més de ser una edició molt limitada, L’Olivera Únic no està disponible en botigues ni en els circuits comercials habituals, sinó que només es pot adquirir a través de la botiga online de L’Olivera.

A més, només es pot comprar a l’avançada, és a dir, abans que el vi estigui acabat. Per això, adquirir-lo és un acte de fe amb els ulls tancats, una mena de joc que proposa l’Olivera, que busca la complicitat del consumidor per fer-lo partícip del procés d’elaboració d’aquest nou vi, amb l’objectiu de que el seu naixement sigui un moment compartit entre tots.

Per això, els interessats poden adquirir ja el vi i fer un seguiment en directe del seu procés d’elaboració, a través del web específic de L’Olivera Únic

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa