VadeVi
La 5a Nit Solidària del Cava recapta 43.240 euros per Càritas
  • CA

La sala oval del Museu Nacional d’Art de Catalunya ha acollit aquest divendres la Nit Solidària del Cava, que enguany celebrava la cinquena edició. Organitzada per la Confraria del Cava Sant Sadurní, ha comptat amb la participació de més de 350 persones, fent possible l’objectiu de la trobada, que era recollir fons a benefici de Càritas. En aquesta cinquena edició la recaptació ha estat de més 43.240 euros, que serviran l’entitat per a finançar beques menjador fora del període escolar, a les 10 diòcesis que hi ha arreu de Catalunya. Amb les cinc Nits Solidàries la Confraria ja ha aconseguit recaptar més de 160.000 euros (més de 23.000 euros amb el primer sopar, 20.136 amb el segon, 40.839 euros amb el tercer i 41.220 euros l’any passat).

Com en els dos anys anteriors, aquesta Nit Solidària ha comptat amb la implicació de l’Obra Social de La Caixa, que ha doblat els diners recaptats per la Confraria del Cava. L’entitat financera ha lliurat 21.620 euros que es donaran també a Càritas. CaixaBank, un any més, ha agraït a la Confraria del Cava l’oportunitat de poder col·laborar en aquest sopar solidari a través de la seva Obra Social.

Els Premis Vinari també repeteixen la seva col·laboració amb la causa amb la cessió de plaques de cava de la quarta edició del concurs que, juntament amb les aportades per la Guia de Vins de Catalunya, es van subhastar per 700 euros, xifra que s’ha sumat al conjunt recaptat per la Confraria.

Diverses personalitats participen a la Nit Solidària

La V Nit Solidària del Cava ha comptat amb la presència de destacades personalitats del món de la política i la societat catalana, i també de la majoria de representants del sector del cava. Una de les assistències més remarcables ha estat la de la ministra de Sanitat, Benestar Social i Igualtat, Dolors Montserrat, que té un vincle especial amb la Confraria del Cava, ja que va ser presidenta dels Joves Confrares durant uns anys. Montserrat, que va tancar l’acte al MNAC, va comparar la plaga de la fil·loxera amb la crisi que han travessat Catalunya i l’estat espanyol, i apuntava que “només plegats i fent gala de la solidaritat ens en sortirem”. En el mateix sentit es va expressar la consellera d’Educació, Meritxell Ruiz, que va remarcar el “caràcter solidari del poble català” i va apuntar que “només la col·laboració público-privada farà que puguem acabar d’aixecar el cap després de la crisi tan greu que hem patit”.

Enguany, els xecs amb la recaptació els ha recollit el nou president de Càritas, Francesc Roig, que ha substituït recentment Carme Borbonès en el càrrec. Antoni de la Rosa i Torelló, president de la Confraria del Cava, va tenir un record per Borbonès, i també va aprofitar la seva intervenció per apuntar la importància d’un acte com la Nit Solidària del Cava, que demostra la “responsabilitat social” dels cavistes.

Diferents personalitats s’han volgut sumar a la iniciativa solidària, entre les quals destaca la presència de dos protagonistes de luxe, la de Roger Coma i Gemma Mengual, que el passat 8 d’octubre van ser nomenats com a primers Ambaixadors del Cava. La il·lustradora Pilarín Bayès i l’actriu Margalida Grimalt –parella de Roger Coma-, tampoc es va voler perdre la cita. La V Nit Solidària del Cava també va comptar amb l’actuació musical del reconegut actor Pep Plaza, que en aquesta ocasió va oferir un espectacle acompanyat de la seva dona, la cantant Txell Sust.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa