VadeVi
La Comissió Europea revisarà l’ús sostenible de pesticides

La Comissió Europea ha anunciat que està preparant una proposta de revisió de la directiva sobre ús sostenible de pesticides, que és de l’any 2009. Segons el comissari de Medi Ambient, Oceans i Pesca, Virginijus Sinkevicius, planegen “adoptar-la al març”. “La Comissió està finalitzant una proposta”, va afirma el comissari en roda de premsa, després de la trobada informal de ministres de Medi Ambient i Energia de la Unió Europea que va tenir lloc a Amiens (França).

L’objectiu de Brussel·les amb aquesta mesura és millorar la seguretat sanitària al sector de l’alimentació i, a més, assegurar que els agricultors puguin “produir productes de qualitat i evitar les plagues”, va explicar Sinkevicius. Pel que fa als aspectes mediambientals, la ministra francesa per a la Transició Ecològica, Barbara Pompili, va assegurar als mitjans que les polítiques sobre pesticides, inclosos els químics, “requereixen l’acció de tots els Estats membre per aconseguir els objectius” que s’han proposat pel 2030.

El comissari de Medi Ambient, Oceans i Pesca de la UE, Virginijus Sinkevičius | Parlament Europeu
El comissari de Medi Ambient, Oceans i Pesca de la UE, Virginijus Sinkevičius | Parlament Europeu

La ministra va afegir que els països de la UE tenen “la visió compartida que el coneixement científic ha de donar suport als nostres agricultors”. Només així, va concloure, la UE pot evitar ser “ingènua” i protegir els seus interessos. “Si volem assegurar una transició justa hem d’assegurar-nos que els agricultors puguin competir a nivell internacional”. Així, també va voler remarcar molt especialment com d’important és “assegurar-nos que els productes importats són segurs per a la salut” i que, a més, “no suposin un desafiament en termes de competència per a l’agricultura europea”.

Els pesticides emprats a l’agricultura eviten pèrdues milionàries als conreus cada any, refermant la seguretat alimentària a Europa. No obstant aix“o, aquests productes també afecten molts més insectes, com les papallones i les abelles, que són essencials en la pol·linització i sense les quals la biodiversitat del continent es trobaria en un perill gravíssim. És per això que la regulació del tipus i la freqüència amb què s’empren aquests productes és un dels pilars de la protecció del medi ambient.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa