VadeVi
La divisió del grup Oetker no afectaria la propietat de Freixenet
  • CA

A meitats del mes de març de 2018 s’oficialitzava que Henkell, filial de vins escumosos, vins i licors de Oetker Group, havia acordat amb la marca d’escumosos catalana l’adquisició del 50,67% de les accions de Freixenet S.A. La xifra s’igualava a finals de juliol amb l’ampliació de capital per part de José Ferrer, fent que juntament amb Josep Lluís Bonet, la propietat global quedés a parts iguals al 50%-50%. A primers de gener de 2019 es va oficialitzar la nova imatge i el nom de Henkell Freixenet.

Ara, tres anys llargs del primer acord, el holding torna a estar en primera plana de d’actualitat davant la notícia que el grup Oetker, gestora de Henkell & Co, ha patit una reestructuració interna que ha dividit l’empresa alemanya en dos.

Des de primers d’aquest mes de novembre, i segons n’ha informat el grup alemany en un comunicat, el grup Oetker ha vist la divisió interna dels vuit germans que actualment estaven al capdavant de l’empresa. Per una banda, cinc d’ells; per l’altra, els tres restants que s’han erigit propietaris del nou Geschwister Oetker Beteiligungen KG -són els fills del tercer matrimoni de Rudolf August Oetker, Alfred, Ferdinand i Julia Oetker-. Aquesta nova companyia serà a partir d’ara la responsable de la gestió de vuit empreses de l’antic Grup, entre les quals hi ha la partner de la catalana Henkell & Co.

Segons el mateix comunicat, els co-CEO Dr. Alfred Oetker i Ferdinand Oetker lideraran el nou grup en associació com a membres d’un òrgan de gestió de set persones, on també hi seran el Dr. Andreas Brokemper (CEO Henkell Freixenet), Dr. Harald Schaub (CFO del nou holding),Dr. Detlev Krüger (CEO Martin Braun), Dr. Stefan Lihl (CEO Budenheim) i Dr. Timo Grünert (CEO Oetker Collection).

Malgrat aquestes informacions, i segons fonts de la marca catalana, aquests canvis en la matriu alemanya no haurien d’afectar -com a mínim de manera directa- la gestió o propietat de Freixenet, ja que segons la companyia amb seu a Sant Sadurní cap de les dues parts estaria interessada en adquirir més o vendre alguna de les seves accions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa