VadeVi
La DO Alella estrena imatge que fusiona el mar, la muntanya i els raïms
  • CA

La Denominació d’Origen Alella estrena nova imatge que s’aplica, de moment, en un nou logotip i nova pàgina web. El canvi, anunciat a través de la revista Papers de Vi, respon a l’objectiu de l’entitat de “modernitzar-se i fer que tots els cellers membres s’hi sentin representats”, dirà Quim Batlle, president de la DO. A més a més, “volem que el consumidor se n’adoni que no som una DO dels anys seixanta, sinó una entitat moderna on vuit cellers elaborem un centenar de vins diferents i diversos”, afegirà en declaracions a la revista alellenca.

El nou logotip de la denominació d’origen ret homenatge al mar, la muntanya i el raïm, tres elements que combinats configuren la lletra a, inicial d’Alella, i que en conjunt, simbolitzen un gotim de raïm. A nivell cromàtic, s’ha triat una gamma que barreja el blau del mar, el verd de la muntanya, i el blanc del vi.

D’altra banda, la DO també ha creat la marca “DO Alella, l’Original” que s’utilitzarà també en les diverses comunicacions de l’entitat, en referència a la llarga tradició de vins al territori -“original és ser primer, ser diferent”, diran des de l’entitat, i també recordant que Alella és la primera denominació d’origen de l’estat.

Pel que fa a la pàgina web, s’estan ultimant alguns detalls, i la primera fase veurà la llum a primers de novembre. Més endavant, també anuncien que incorporarà botiga electrònica per poder vendre-hi tots els vins de la DO.

Canvis també al plec de condicions de la DO

Coincidint amb aquest canvi d’imatge, la DO ha anunciat la revisió i introducció de diversos canvis al plec de condicions que regulen els vins nascuts al territori i emparats per l’entitat. D’entrada, la nova norma dona major llibertat a l’hora de triar els dipòsits de fusta on els vins poden fer criança -fins ara havia de ser la bordelesa de roure de 225 litres-; també accepten l’increment de la graduació alcohòlica permesa en els vins i s’han autoritzat l’elaboració de nous mètodes, com ara els vins ancestrals, i la pansa rosada com a varietat acceptada per a fer vins amb DO Alella.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa