VadeVi
La DO Penedès crea un distintiu pels 100×100 xarel·los

La DO Penedès ha presentat un nou distintiu que permetrà identificar les ampolles dels vins elaborats únicament amb la varietat Xarel·lo. Aquest distintiu el podran demanar tots els cellers que estiguin sota l’empara de la DO, i podran col·locar-lo sobre l’ampolla del vi. Aquesta iniciativa neix en el plenari del Consell Regulador amb l’objectiu de donar visibilitat als vins d’aquestes característiques que s’elaboren dins de la denominació d’origen i, concretament, amb la varietat estrella penedesenca per tal de posicionar-la com a varietat de referència.

L’entitat remarca que el distintiu és opcional i només poden col·locar-se en ampolles de vi qualificades com a 100×100 Xarel·lo, amb prèvia justificació de traçabilitat. A més caldrà que hagi obtingut una puntuació de 72 punts sobre 100 o superior en el comitè de tast que qualifica els vins de la DO. Els cellers el podran demanar al mateix temps que el distintiu de control d’embotellat.

La varietat per excel·lència del Penedès

Amb una producció de més de 700 hectàrees, la xarel·lo és la varietat més conreada dins de la DO Penedès. Amb una excel·lent adaptació als climes i terrers del nostre territori, produeix raïms molt equilibrats i de gran qualitat, especialment els de vinyes velles.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa