La Fira del Vi de Falset s’allarga un dia i potencia els actes per a professionals

Reus i la DO Empordà seran la ciutat i denominació d’origen convidades en aquesta 22a edició de l'esdeveniment

La Fira del Vi de Falset celebrat aquest 2017 la seva 22a edició | FiradelVi.org

Enguany la Fira del Vi de Falset (Mostra dels vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant) durarà tres dies, un més de l’habitual. Així, l’esdeveniment tindrà lloc de dissabte 29 d’abril al dilluns 1 de maig, sumant aquest dia festiu que precisament es destinarà a activitats dirigides a públic professional i especialitzat.

Reus en serà la ciutat convidada aquesta edició i participarà a la fira amb un estand, alhora que s’organitzaran alguns actes, tot posant en comú el programa de la Fira del Vi i el de la Capitalitat cultural de Reus, que se celebra aquest 2017. L’alcalde de Falset, Jaume Domènech, ha assegurat que “la Fira del Vi de Falset s’ha convertit en la Festa Major de la comarca del Priorat, en un aparador de vins i cultura i és per això que, amb motiu de la seva capitalitat cultural, hem cregut que Reus havia de ser la ciutat convidada d’aquest any”.

Aquest any, també hi haurà una denominació d’origen convidada, que serà la DO Empordà, i tindrà presència a la Fira amb un estand i els seus vins. D’aquesta manera, la fira mira d’agermanar-se, estretir llaços i buscar complicitats amb d’altres denominacions vitivinícoles.

Primer programa

Un primer programa de la Fira ja es pot consultar a ww.firadelvi.org. Seran tres dies de cellers i tastos als carrers de Falset, en horari ininterromput de 11 a 21 hores (dissabte i diumenge) i de 11 a 14 hores (dilluns). Durant la Fira s’habilitaran espais per acollir tastos i activitats adreçats als amants del vi, i oferirà un seguit d’actes pensats exclusivament per a públic professional.

A banda de l’habitual presència de cellers a Falset durant el cap de setmana i de les activitats que es fan arreu de la comarca, la 22a Mostra de Vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant aposta clarament per seguir posicionant-se com una fira professional i alhora de referència per al perfil “wine lover”, que és com es defineix als apassionats per la cultura del vi.

“És evident que la fira atreu a un públic cada cop més especialitzat, amb la qual cosa es busca que aquests visitants se sentin ben tractats i repeteixin any rere any”, afirma l’alcalde de Falset, Jaume Domènech. Des d’aquest punt de vista, s’han organitzat tastos que se succeiran en diversos espais al llarg dels dies de la fira, i que aniran a càrrec de les denominacions d’origen, de l’Escola d’enologia de Falset i dels cellers.

Alhora, el pas dels anys ha convertit la Fira del Vi en un esdeveniment de caràcter comarcal, amb un programa carregat d’actes en pobles de tota la comarca. Així, a banda dels actes a Falset, en aquests moments ja hi ha previstos tastos a Bellmunt (Tast de les Mines i Nit de les Mines), Porrera (Tast de carinyenes), Capçanes (Nit de les garnatxes), Gratallops (Tast amb dones, Vi-night i Tast amb llops), Poboleda (Vins i música), Masroig (Trobada de food trucks), Torroja (Tast de Cal Compte) i La Morera de Montsant (Vidart Priorat).

Nou comentari