VadeVi
La Fundació Família Torres enguany col·labora en cinc projectes solidaris

La Fundació Família Torres, creada el 1986 pel centenari celler familiar del Penedès, col·labora aquest 2022 amb cinc propostes de diferents ONGs focalitzades en la protecció de la infància, l’empoderament de la dona i l’ajuda a col·lectius vulnerables, que el patronat de la Fundació ha seleccionat d’entre els 90 projectes presentats por 81 entitats de tot el l’Estat en la convocatòria d’ajuts d’enguany.

Tres dels projectes en què participa l’entitat estan orientats a ajudar a dones en risc d’exclusió social. Un d’ells és el programa d’integració social i laboral de dones en privació de llibertat de la Fundació Privada Ared a Barcelona, amb l’objectiu de proporcionar acompanyament per a la inserció social i laboral de 12 dones procedents de centres penitenciaris. Els altres dos són el projecte Hasen de la Fundación Horizontes Abiertos de Madrid, que proporciona acollida residencial i suport a dones i menors vulnerables i suport psicològic per a reinserir-se a la societat, i el programa Famílies del Món de la Fundació BarcelonActua. Aquest projecte s’adreça a famílies monoparentals en situació vulnerable per facilitar la seva integració lingüística, formació professional i inserció laboral i oferir acompanyament en l’educació dels fills petits.

L’atenció a la infància és un dels objectius en què la Fundació Família Torres col·labora de manera habitual

En l’àmbit de la infància, la Fundació Família Torres participa en el projecte Espai Familiar d’Actua SCCL, cooperativa d’iniciativa social sense ànim de lucre, per donar suport psicològic a menors i familiars de tres Centres Residencials d’Acció Educativa (CRAE) del Penedès. Per ajudar als col·lectius vulnerables, l’entitat col·labora amb l’Hospital de Carrer de l’organització Salut Sense Sostre, integrada per metges, infermeres i psicòlegs voluntaris que operen a tota Catalunya. A través d’aquest projecte, persones que viuen al carrer reben assistència mèdica en un hospital de campanya mòbil.

Més enllà d’aquests cinc projectes escollits pel patronat per aquest any, la Fundació Família Torres també s’ha sumat a l’ajuda humanitària a Ucraïna mitjançant la compra i l’enviament d’aliments i productes de primera necessitat per atendre la població que es veu obligada a fugir de la guerra. La intenció de la Fundació és continuar aportant ajuda a través de diferents organitzacions mentre duri el conflicte.

La Fundació Família Torres fa anys que col·labora amb projectes i accions de tot tipus amb l'objectiu de millorar la vida de les persones | Fundació Família Torres
La Fundació Família Torres fa anys que col·labora amb projectes i accions de tot tipus amb l’objectiu de millorar la vida de les persones | Fundació Família Torres

Paral·lelament, la Fundació també col·labora anualment amb altres entitats socials i culturals com la Fundació La Marató de TV3, la Fundació Eurofirms, realitzant activitats que posen en valor les persones amb discapacitat, i el Vinseum –museu del vi de Vilafranca del Penedès–, entre altres. A més a més, l’entitat dona ajuts econòmics als jubilats de Família Torres per cobrir part de les seves despeses mèdiques i als col·laboradors amb fills amb discapacitat.

Des que Miguel Torres Carbó i la seva esposa Margarita Riera van crear la Fundació l’any 1986, les dones de la família han estat les responsables de gestionar els més de 400 projectes socials en 12 països, impulsats por organitzacions públiques i privades i orientades especialment a la protecció de la infància amb la construcció de centres educatius i llars d’acollida per a nens i nenes orfes amb risc d’exclusió social. Presidida actualment per Mireia Torres i Waltraud Maczassek, l’entitat es focalitza en cinc àmbits d’actuació: ajudar la infància; contribuir a millorar la salut de col·lectius vulnerables; afavorir l’apoderament de la dona; promoure la cultura i col·laborar econòmicament en desastres naturals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa