VadeVi
La garnatxa de la Terra Alta fa ‘Duet’ amb el Celler de Can Roca i la Damm
  • CA

La cervesera Damm i el Celler de Can Roca s’han unit per crear Duet, la cervesa àcida de la marca catalana i que està feta a base malt d’ordi combinat amb raïm garnatxa de la Terra Alta. Es tracta de la primera cervesa feta a l’estil ‘sour ale’ que li dona un gust àcid a partir de la fermentació natural dels seus components, que es barregen amb els bacteris làctics i el llevat. El sommelier Josep Roca assenyala que la garnatxa blanca aporta “lluminositat i frescor”.

Algunes cerveses estil sour tradicionals s’elaboren amb fruita −normalment fruits vermells− per equilibrar el punt agre, però Damm i els germans Roca han optat per fer servir raïm de la comarca de la Terra Alta, per tal de donar-li un “toc mediterrani”. El resultat, expliquen, és una cervesa “àcida, equilibrada i molt gastronòmica” apta per maridar amb peix, marisc i altres productes del mar. A la boca, remarca Roca, és “complexa i ben equilibrada”. “L’acidesa característica del raïm aporta tensió, verticalitat i, mentre que el malt d’ordi aporta un cos, una estructura, una densitat i una untuositat que equilibren cada glop i la doten d’una agradable persistència en boca”, ha assenyalat el sommelier.

Des d’aquest final de setmana, ‘Duet’ està disponible a la botiga en línia de Damm i, en els propers dies, arribarà a restaurants i superfícies comercials. La setmana vinent, es donarà a conèixer a l’estand de Damm del Fòrum Gastronòmic de Barcelona. La nova proposta de la marca de cerveses té una graduació de 5,5 graus i es presenta en ampolles de 33 centilitres. El preu recomanat de venda és de dos euros amb deu cèntims.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa