VadeVi
La IX Jornada Ambiental debatrà si els ajuts europeus poden acabar amb la inacció climàtica

La Universitat de Barcelona acollirà el dimecres 2 de juny la IX Jornada Ambiental, organitzada conjuntament amb Família Torres i el meteoròleg i professor de Física de la UB Tomàs Molina. Amb el lema ‘Arriben diners d’Europa, ajudaran a trencar amb la passivitat actual davant del canvi climàtic?’, el certamen reunirà una dotzena d’experts amb l’objectiu d’analitzar com els fons europeus podrien desbloquejar la inacció climàtica per part dels governs i la societat.  

Aquesta nova edició de la Jornada Ambiental tindrà lloc al Paranimf de l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona amb la presència d’una cinquantena de persones i es retransmetrà en directe a través del canal de Youtube de la Universitat. Aquest és el primer esdeveniment adherit a la Conferència sobre el Futur d’Europa (COFE) que es farà a Catalunya. Com a novetat, s’estableix un procés participatiu per mitjà d’una enquesta en línia que estarà disponible a la plataforma de la Unió Europea, a través de la qual la ciutadania pot opinar sobre quines haurien de ser les prioritats per lluitar contra el canvi climàtic. Els resultats de l’enquesta es donaran a conèixer durant l’acte.

Intervindran en la jornada representants de les diferents administracions per explicar les estratègies i els plans d’acció contra el canvi climàtic: per part de la Comissió Europea hi participarà Beatriz Yordi, directora de Mercats de Carboni Europeus i Internacionals de la Direcció General d’Acció Climàtica; per part del Govern central, Hugo Morán, secretari d’Estat de Medi Ambient del Ministeri de Transició Ecològica i el Repte Demogràfic; per part de la Generalitat de Catalunya, Albert Castellanos, secretari general del Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda, i com a representant de l’Ajuntament de Barcelona, Eloi Badia Casas, regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica.

Així mateix, es donarà veu a la societat a través d’influenciadors com Carlota Bruna, instagramera i ambaixadora del Pacte Europeu pel Clima; Josep Perelló, líder del grup OpenSystems, catedràtic de la UB i membre fundador de l’Oficina de Ciència Ciutadana de Barcelona, i Javier Peña, influenciador de la crisi climàtica i fundador de Hope!

Després de les ponències, tindrà lloc un  debat que abordarà la mobilitat a Catalunya impulsada per fons europeus amb la participació d’Adrián Fernández, responsable de mobilitat de Greenpeace Espanya; Salvador Sedó, director de Desenvolupament Sostenible de Foment de Treball; José María Baldasano, catedràtic emèrit d’Enginyeria Ambiental de la UPC i doctor en Ciències Químiques per la UB, i un representant de la indústria de l’automoció a Catalunya.

Les conclusions de la IX Jornada Ambiental les presentarà Laura Rahola, cap de Comunicació de la Representació de la Comunitat Europea a Barcelona, just abans de la cloenda de l’acte, que serà a càrrec de Joan Guàrdia, rector de la Universitat de Barcelona; Miguel A. Torres,  president de Família Torres, i Tomàs Molina.

En el marc d’aquestes jornades també es farà entrega del VII Premi Torres & Earth a la innovació ambiental, que té com a objectiu donar a conèixer i premiar els estudis, projectes, experiències i iniciatives que ajuden a preservar el medi ambient.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa