VadeVi
La JARC-COAG, en contra que el lliurament del raïm es faci per parcel·la i no per varietat
  • CA

!--akiadsense-->

La sectorial de la vinya de l’organització agrària JARC-COAG ha fet arribar un escrit a l’Honorable consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, per sol·licitar que posposi els canvis normatius que el Departament vol tirar endavant en relació a les entregues de raïm als cellers.

El Departament vol modificar l’Ordre per la qual es regula el control de la producció vitícola mitjançant la targeta vitícola (AAM/139/2011), obligant a entregar el raïm als cellers per parcel·la vitícola en comptes de per varietat i municipi, com es feia fins ara.

La Cap sectorial de la vinya i el vi de l’organització agrària ha exposat reiteradament als representants d’Agricultura que gestionen aquest tema que l’aplicació precipitada d’aquesta modificació pot comportar perjudicis als productors que serien evitables fent les coses amb més calma i ordre.

En un període clau com és la verema, amb un volum molt important de feina, la modificació plantejada pel Departament d’Agricultura podria ocasionar problemes de gestió importants tenint en compte com ara està ordenat el Registre Vitícola de Catalunya (RVC). Actualment, en molts casos parcel·les vitícoles amb diferent codi al RVC tenen el mateix any de plantació i la mateixa varietat, malgrat que pel viticultor són una mateixa vinya.

JARC-COAG també demana que el programa informàtic que recull les pesades de raïm entrades estigui preparat per evitar errors que puguin implicar la desqualificació de la producció de tota la parcel·la vitícola. Cal tenir en compte que l’entrada de raïm s’efectua de manera diversa al nostre territori, i sovint de manera solapada la mateixa varietat en empreses elaboradores diferents. En conseqüència, tenint present la realitat productiva s’ha d’evitar situacions que poden tenir conseqüències econòmiques greus.

L’equip tècnic de JARC-COAG pot assessorar a tots els viticultors per endreçar les seves parcel·les dins el RVC per evitar problemes en l’entrega del raïm, comunicant al Departament d’Agricultura els canvis que calguin, però cal temps per poder informar al sector i gestionar-ho correctament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa