VadeVi
La falta de pluja condiciona la verema 2021 al Penedès

La verema 2021 a la DO Penedès serà sana tot i que la quantitat de raïm serà inferior a la mitjana d’anys anteriors a causa de la manca de precipitacions que ha caracteritzat la meteorologia dels darrers mesos al territori. Així ho ha compartit la Denominació d’Origen en un comunicat on també explica que en comparació amb la verema del 2020, marcada profundament pels problemes especialment de míldiu que van condicionar molt la collita, enguany la verema no patirà afectacions d’aquesta malaltia, a causa principalment de la poca pluviometria que ha registrat la zona de la DO Penedès. Tot i així, les previsions d’inici de la verema estan fixades en les dates actuals i només es preveu un breu avançament en les zones on els sòls son més secs.

Pel que fa al recompte de la sortida de raïms que fa cada any l’INCAVI a les vinyes d’aquesta DO, s’ha registrat que aquest 2021 les varietats Macabeu, Xarel·lo i Parellada han tingut una mitjana de raïms superior a 1. Cal destacar la varietat Macabeu que s’ha vist incrementada la sortida de raïms un 35% respecte l’any anterior. Tot i així, cal destacar que si comparem la xifra amb la mitjana dels darrers anys, aquesta xifra només representa el 2,9% d’increment. En el cas del Xarel·lo suposa un -8,4% i en la Parellada un -7,2%.

Les condicions climatològiques també han condicionat el pes del raïm. Esperant que en els propers dies es puguin registrar precipitacions, el raïm de la verema 2021 tindrà un pes menor que la mitjana tot i que la qualitat de la fruita serà alta, afirma la DO. Aquest fet també es veurà en les varietats més primerenques a l’hora de començar la collita, com son el Chardonnay i la Pinot Noir, en les que s’espera que hi hagi força raïms però que no arribin al pes mig esperat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa